Το συναξάρι των Λακώνων Αγίων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το συναξάρι των Λακώνων Αγίων

Ιωάννης Μητράκος

13.79€ -10% 12.41€

[...] Τα Συναξάρια των Αγίων μας εξακολουθούν να διατηρούν την επικαιρότητά τους ακόμα και στην εποχή μας, μια εποχή δύσκολη που οδηγεί πολλούς νέους ανθρώπους στο μηδενισμό και στο ψεύτικο καταφύγιο των τεχνητών παραδείσων. Οι άνθρωποι αυτοί χάνονται καθημερινά, πνιγμένοι στα υπαρξιακά τους αδιέξοδα ή στον απατηλό κόσμο των ναρκωτικών, γιατί ξέμαθαν να αγωνίζονται ή γιατί δεν το έμαθαν ποτέ τους και αδυνατούν πλέον να βρουν νόημα και περιεχόμενο στη ζωή τους. Αυτή, όμως, είναι η έσχατη πτώση, πνευματική και σωματική, αφού αναποδογυρίζουν την τάξη του κόσμου και "ζουν" για να πεθάνουν! Σε αυτόν το σύγχρονο παραλογισμό, τα Συναξάρια αντιπαραθέτουν τον αγώνα και το θαύμα, αποτελώντας, για το σημερινό άνθρωπο μια στερεή άγκυρα σωτηρίας, που δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς.
Στη συγγραφή αυτού του Συναξαρίου για τους Λάκωνες Αγίους, ακολούθησα τη μέθοδο που ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης ονομάζει "επαινετήν κλεψίαν"! Χρησιμοποίησα παλιά και νέα Συναξάρια, μεμονωμένες βιογραφίες Αγίων, ιστορικά βιβλία και εγκυκλοπαίδειες, επιδιώκοντας να διασταυρώσω, όσο μπορούσα καλύτερα, τα στοιχεία και να αποδώσω, κατά το δυνατόν, μια αξιόπιστη, ιστορικά τεκμηριωμένη και θεολογικά ορθή, βιογραφία κάθε Αγίου. [...]
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Ιωάννης Μητράκος (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Μητράκος κατάγεται από τη Γορτυνία της Αρκαδίας και γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1957. Σπούδασε δάσκαλος στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως. Από το 1982 υπηρετεί ως Εκπαιδευτικός Λειτουργός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι συνδικαλιστικό στέλεχος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος "Ο Πλήθων" και ιδρυτικό μέλος του Οικολογικού Συνδέσμου Λακωνίας. Από το 1989 συνεργάστηκε, ως παραγωγός οικολογικών και μουσικών εκπομπών, με τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς: Ραδιο-Σπάρτη, Δημοτικό Ραδιόφωνο Σπάρτης και Λακωνία F/Μ. Από το 1997 είναι τακτικός συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, όπου παρουσιάζει τις εκπομπές: "Ορθόδοξοι Δρόμοι" και "Μουσικές περιπλανήσεις στου τραγουδιού την όχθη". Έχει γράψει άρθρα με θέματα οικολογικά, κοινωνικά, πολιτικά, εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά, θεολογικά και άλλα στα περιοδικά: "Σχολείο και Σπίτι" και "Νέα Οικολογία", καθώς και στις εφημερίδες: "Ενορία Μυστρά", "Ταχυδρόμος της Λακωνίας", "Σπαρτιατικά Νέα", "Παρατηρητής" και "Λακωνικός Τύπος". "Το συναξάρι των Λακώνων Αγίων" είναι το πρώτο του βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Σπάρτη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
183
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.395 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση