Το στρεβλό υλικό της ανθρωπότητας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το στρεβλό υλικό της ανθρωπότητας

Δοκίμια ιστορίας των ιδεών

Isaiah Berlin

Ο Isaiah Berlin (1909 - 1997) θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της παράδοσης του φιλελεύθερου ουμανισμού και από τους μεγαλύτερους ιστορικούς των ιδεών. Στο Στρεβλό υλικό της ανθρωπότητας ισχυρίζεται με πάθος, οξυδέρκεια και σαφήνεια ότι αυτά που ονομάζει «μεγάλα αγαθά» της ανθρωπότητας - ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα - δεν είναι εύλογα, και δεν θα γίνουν ποτέ.
Ο πλουραλισμός και η πολυμορφία της σκέψης είναι αναπόφευκτα. Σε μια εποχή αυξημένου ιδεολογικού φονταμενταλισμού και έλλειψης ανεκτικότητας, η φωνή του Μπερλίν θα πρέπει να ακούγεται με περισσότερη προσοχή. Η απολαυστική γραφή και το ιδιαίτερο ύφος κάνουν το βιβλίο ένα έξοχο ανάγνωσμα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος (Επιμέλεια)


Henry Hardy (Επιμέλεια)


Γιώργος Ν. Μερτίκας (Μεταφραστής)


Isaiah Berlin

Isaiah Berlin (Συγγραφέας)

Ο Sir Isaiah Berlin γεννήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας το 1909. Μικρός ακόμη, μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου το 1917 έζησε την επανάσταση. Το 1921 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αγγλία και ο ίδιος σπούδασε στο κολέγιο Corpus Christi της Οξφόρδης. Δίδαξε κοινωνική και πολιτική θεωρία σε διάφορα κολέγια της Οξφόρδης και κέρδισε τα ανώτατα ακαδημαϊκά αξιώματα, που ορισμένα διατήρησε μέχρι το θάνατό του, το 1997. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Βρετανικής Ακαδημίας. Από τους διαπρεπέστερους στοχαστές της εποχής μας, είναι συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων μεταξύ των οποίων "Karl Marx", "Four essays on liberty", "Against the current"," Personal impressions" και "The crooked timber of humanity".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
360
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.441 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση