Το Σπήλαιο των Λιμνών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το Σπήλαιο των Λιμνών

3.04€

[...] Τα σπήλαια δεν είναι καθόλου ένας σκοτεινός χώρος. Τα φωτίζει ο μύθος και ο πολιτισμός του ανθρώπου.
Γι` αυτό και ο στόχος του μικρού αυτού βοηθήματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά, με τρόπο απλό και κατανοητό, τον πολύμορφο κόσμο των σπηλαίων, ως αναπόσπαστο μέρος της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς και να τον προσεγγίσουν με τις αισθήσεις, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Ειδικότερα, επιθυμούμε, η γνωριμία με το "Σπήλαιο των Λιμνών" να αποτελέσει ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία για τους νέους, με αποτέλεσμα τη συμβολή τους στη διαφύλαξη των φυσικών και πολιτισμικών αγαθών.
Γενικά πιστεύουμε ότι, πέρα από τις γνώσεις και την ψυχαγωγία που προσφέρει, η επίσκεψη στα σπήλαια είναι κυρίως ένα μέσο για την προστασία τους. Στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς επισκεπτών, συνειδητοποιημένων και ευαίσθητων στην προστασία του σπηλαιοπεριβάλλοντος, αλλά και του περιβάλλοντος στο σύνολό του.
Δρ. Βιβή Βασιλοπούλου, Αρχαιολόγος - Διευθύντρια Υπουργείου Πολιτισμού

Αγγέλα Ταμβάκη (Μεταφραστής)


Βιβή Βασιλοπούλου

Βιβή Βασιλοπούλου (Επιμέλεια)

Η Βιβή Βασιλοπούλου είναι αρχαιολόγος και κριτικός τέχνης, μέλος της AICA. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το 1989. Εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού ως επιμελήτρια αρχαιοτήτων, έφορος και τελικά ως Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς, μεταξύ 2006-2009. Αρθρογραφεί επι σειρά ετών για θέματα εικαστικών. Έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Πολιτισμού, Tre Europa e Mediterraneo, στη Ρώμη, το 2008. Έχει γράψει τα βιβλία (ως Vivian Vi): "Ποιος σκότωσε τη Μήδεια", Εκδόσεις Λούση Μπρατζιώτη, Αθήνα 2008, "Παντέρημη χώρα", Εκδόσεις Λούση Μπρατζιώτη, Αθήνα 2009 (β΄ έκδοση 2011), "Η νήσος Μαρμελλάδα", Εκδόσεις Ηλίας Μπαρτζουλιάνος, Αθήνα 2012, καθώς και το θεατρικό έργο "Black List", εκδόσεις (.poema..), Αθήνα 2013.

Γιώργος Μαραβέλιας (Φωτογράφος)


Γιώργος Αβαγιανός (Φωτογράφος)


Υπουργείο Πολιτισμού. Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας (Φορέας)


Δημοτική επιχείρηση "Σπήλαιο των Λιμνών" (Φορέας)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
19
Διαστάσεις:
20x29
Βάρος:
0.137 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση