Το Σπήλαιο των Λιμνών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το Σπήλαιο των Λιμνών

6.09€ -11% 5.42€

[...] Από τα αναρίθμητα σπήλαια σε όλη την Ελλάδα, το Σπήλαιο των Λιμνών ξεχωρίζει ως ένα υπέροχο φυσικό μνημείο και σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, αφού στο εσωτερικό του το χερσαίο τμήμα διαδέχεται ένα εντυπωσιακό λιμναίο, με 13 κλιμακωτές λίμνες και εξαιρετικό σταλακτικό διάκοσμο.
Παράλληλα, τα ανασκαφικά ευρήματα της Νεολιθικής, κυρίως, εποχής συμβάλλουν στη γνώση της προϊστορικής περιόδου, όπου ανήκει αυτόνομα, αλλά και ως αναπόσπαστο τμήμα ενός συνόλου, της ευρύτερης περιοχής, την οποία είχα την ευκαρία να γνωρίσω καλύτερα, κατά τη μακρά θητεία μου ως Έφορος Αρχαιοτήτων Αχαΐας.
Πιστεύω ότι με το συγκεκριμένο οδηγό, που αποτελεί προϊόν επίπονης προσπάθειας της συναδέλφου δρ. Βιβής Βασιλοπούλου για την προστασία, έρευνα και ανάδειξη αυτού του τύπου της μνημειακής μας κληρονομιάς, ο επισκέπτης θα έχει στα χέρια του ένα υπεύθυνο βοήθημα για την επαφή του με το σπήλαιο, τα αρχαιολογικά του ευρήματα και τον πολιτισμικό ορίζοντα που σκιαγραφούν.
Δρ. Λάζαρος Κολώνας, Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων.

Αγγέλα Ταμβάκη (Μεταφραστής)


Βιβή Βασιλοπούλου

Βιβή Βασιλοπούλου (Επιμέλεια)

Η Βιβή Βασιλοπούλου είναι αρχαιολόγος και κριτικός τέχνης, μέλος της AICA. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το 1989. Εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού ως επιμελήτρια αρχαιοτήτων, έφορος και τελικά ως Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς, μεταξύ 2006-2009. Αρθρογραφεί επι σειρά ετών για θέματα εικαστικών. Έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Πολιτισμού, Tre Europa e Mediterraneo, στη Ρώμη, το 2008. Έχει γράψει τα βιβλία (ως Vivian Vi): "Ποιος σκότωσε τη Μήδεια", Εκδόσεις Λούση Μπρατζιώτη, Αθήνα 2008, "Παντέρημη χώρα", Εκδόσεις Λούση Μπρατζιώτη, Αθήνα 2009 (β΄ έκδοση 2011), "Η νήσος Μαρμελλάδα", Εκδόσεις Ηλίας Μπαρτζουλιάνος, Αθήνα 2012, καθώς και το θεατρικό έργο "Black List", εκδόσεις (.poema..), Αθήνα 2013.

Γιώργος Μαραβέλιας (Φωτογράφος)


Γιώργος Αβαγιανός (Φωτογράφος)


Υπουργείο Πολιτισμού. Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας (Φορέας)


Δημοτική επιχείρηση "Σπήλαιο των Λιμνών" (Φορέας)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
47
Διαστάσεις:
24x29
Βάρος:
0.297 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση