Το πρώτο μου τετράδιο λογικής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το πρώτο μου τετράδιο λογικής

50 παιχνίδια σπαζοκεφαλιές

Κριστιάν Ρεντουτέ

Η ενασχόληση των παιδιών με τα προβλήματα λογικής τα βοηθά στην κατανόηση των μαθηματικών. Μέσα από αινίγματα, προβλήματα και παιχνίδια, τα παιδιά διατυπώνουν υποθέσεις, συγκρίνουν, σκέφτονται, για να μπορέσουν έτσι να προσεγγίσουν ευκολότερα μαθηματικές έννοιες όπως:
ο συνδυασμός, η επίλυση προβλημάτων, η εξαγωγή συμπερασμάτων, η κατάταξη.
Με οδηγό το Μανόλη, το άτακτο λαγουδάκι, το παιδί θα περιπλανηθεί στα μονοπάτια της λογικής, παίζοντας και μαθαίνοντας παράλληλα.
Προσεγγίζοντας τα μαθηματικά με διαφορετικό τρόπο, τα παιδιά θα πάψουν να τα φοβούνται και να τα αντιμετωπίζουν ως ένα ακόμη σχολικό καθήκον. Θα διασκεδάσουν ανακαλύπτοντας έναν εντυπωσιακό κόσμο και θα νιώσουν έτοιμα να τον κατακτήσουν!

Βασιλική Νίκα

Βασιλική Νίκα (Επιμέλεια)

Η Βασιλική Νίκα γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1963. Σπούδασε παιδαγωγικά και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη μεταφρασεολογία. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2001 μεταφράζει βιβλία κυρίως από τα ιταλικά. Το 2007 τιμήθηκε από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας με το Βραβείο Μετάφρασης ξένου λογοτεχνικού έργου για παιδιά ενώ το 2006 αναγράφηκε στον Τιμητικό Πίνακα Άντερσεν 2006. Παράλληλα είναι συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων, ενώ διευθύνει και τις λογοτεχνικές σειρές "Χωρίς Σωσίβιο" και "Στα Βαθιά" που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις "Πατάκη".


Μελισσάνθη Γιαννούση (Μεταφραστής)


Chica (Εικονογράφος)


Κριστιάν Ρεντουτέ (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
64
Διαστάσεις:
23x17
Βάρος:
0.147 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση