Το πετροκάραβο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το πετροκάραβο

Λιθώματα και μαρμαρώματα

Τα αισθήματα, που πλουτίζουν τη ζωή, πολλές φορές μας παιδεύουν. Έρχονται στιγμές, λοιπόν, που ζητάει κανείς να γίνει βράχος, πέτρα, για να μην πονά, να μην φοβάται, να μην προσδοκά άλλο. Κι είναι τόσο δυνατή η παράκληση που λιθώνεται στη στιγμή. Άλλοτε πάλι είναι η τιμωρία για την παινεσιά, το προδομένο μυστικό, την απληστία, το να χάσει κανείς τη θέρμη των αισθημάτων και να γίνει μάρμαρο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μυρτώ Δεληβοριά

Μυρτώ Δεληβοριά (Εικονογράφος)

Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι ζωγράφος και εικονογράφος. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει συμμετάσχει σε δώδεκα ομαδικές. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο "Ιστορίες για παιδιά του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ" (εκδ. Εστία). Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και το 2012 με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο "Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο", του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Το 2015 διακρίθηκε με αναγραφή στους τιμητικούς πίνακες της ΙΒΒΥ για την εικονογράφηση του βιβλίου "Το νησί της Ροδιάς" του Μάνου Κοντολέων. Με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και την Ελένη Κατσαμά από το 2008 συμμετείχε στη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού για την παιδική λογοτεχνία ΄Το παπάκι στην μπανιέρα΄, μέρος του οποίου δημοσιεύτηκε στην BookPress.


Αγνή Στρουμπούλη

Αγνή Στρουμπούλη (Ανθολόγος)

Η Αγνή Στρουμπούλη γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά - από τότε η θάλασσα. Από το 1995 στα ελληνικά λαϊκά παραμύθια. Μια άλλη θάλασσα μνήμης, ανακάλυψης και παρηγορίας.

Πολλές εκδόσεις - ανθολογήσεις, μεταφράσεις, συγγραφή, cd, δεκατρία χρόνια εκπομπές στην Ελληνική Ραδιοφωνία, εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης, πάρα πολλές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέατρα, μουσεία, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, φυλακές, βιβλιοθήκες, συλλόγους, μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και συνέδρια.


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
96
Διαστάσεις:
17x14
Βάρος:
0.225 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση