Το πέρασμα του Αγγέλου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το πέρασμα του Αγγέλου

Catherine David

Στους χαλεπούς καιρούς, ας οπλιστούμε με σθένος, διότι, η τραγωδία είναι φόρος που καταβάλλεται από τη ζωή για την εντατική χρήση του χρόνου· οι Σκοτεινοί Αιώνες αναχαιτίζουν το μέλλον ενώ η φωτιά από τις βόμβες και οι σοροί τόσων νεκρών αποτελούν την κινητήρια δύναμη προς το μηδέν. Στους χαλεπούς καιρούς, ας οπλιστούμε με γνώση, διότι η γραφή είναι δημιούργημα των εραστών που έχουν αποχωριστεί ο ένας τον άλλον. Η γραφή έχει μαγικές δυνάμεις· δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί παρά μόνο από υπέρμετρο πόθο. Αυτό δεν αποτρέπει, όμως, την πιθανότητα να έχει ουράνια προέλευση. Δεν είναι η ανθρώπινη αγάπη θεϊκή. Στους χαλεπούς καιρούς, ας οπλιστούμε με όνειρα, διότι η μνήμη είναι ένα όνειρο που δίνει χρώμα στο παρόν και ποιητής αυτός που ενώνει την αγάπη για την τέχνη με την τέχνη της αγάπης. Κι ο άγγελος; Αχ, ο άγγελος είναι όπως η ευτυχία: Δεν τον αντιλαμβανόμαστε τη στιγμή που περνάει· μόνο αφού έχει φύγει, συνειδητοποιούμε ότι ήταν εκεί. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ανδριανή Πιέρρου (Επιμέλεια)


Γαρυφαλιά Λευθέρη

Γαρυφαλιά Λευθέρη (Μεταφραστής)

Η Γαρυφαλιά Λευθέρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε επαγγελματική μετάφραση στο Γαλλικό Ινστιτούτο, σκίτσο και εικονογράφηση στη Σχολή Ορνεράκη και κινούμενο σχέδιο στο Πανεπιστήμιο του Glamorgan, στην Ουαλία. Έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και εκθέσεις κόμικς, καθώς και σε φεστιβάλ κινούμενου σχεδίου. Παράλληλα ασχολείται με την προστασία των ειδών υπό εξαφάνιση και έχει ανακηρυχθεί επίτιμη προστάτιδα του αφρικανικού νυκτόβιου μεταξοσκώληκα.

Catherine David

Catherine David (Συγγραφέας)

Η Κατρίν Νταβίντ γεννήθηκε στη Βουλόνη-Μπιγιανκούρ. Γνήσιο τέκνο του Μάη του ΄68, σπούδασε Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες. Απαρνήθηκε το εύκολο επάγγελμα του δημόσιου υπαλλήλου γιατί αναζητούσε κάτι πιο συναρπαστικό, το οποίο και βρήκε στο χώρο των εκδόσεων και της δημοσιογραφίας. Από το 1972 εργάζεται στο περιοδικό "Le Nouvel Obserateur", όπου γράφει άρθρα, κάνει αναλύσεις και πραγματοποιεί συνεντεύξεις που αφορούν σε όλους τους τομείς του πολιτισμού: λογοτεχνία, ψυχανάλυση, ιστορία, φιλοσοφία, θρησκεία, κινηματογράφο, επιστήμη, αστροφυσική, χωρίς ποτέ να έχει ειδικευτεί σε κάτι. Η Κατρίν Νταβίντ είναι μια σύγχρονη γυναίκα, ανεξάρτητη και δυναμική, που ακολουθεί το δρόμο της χωρίς να αναζητά άλλη διάκριση παρά μόνο την αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς που καταθέτει ως δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έργα της: -"L΄ ocean miniature", 1983 -"Simone Signoret ou la memoire partagee", 1990 -"La beaute du Geste", 1994 -"Passage de l΄ Ange", 1995
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
190
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.345 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση