Το ωραιότερο τραγούδι και άλλες ιστορίες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το ωραιότερο τραγούδι και άλλες ιστορίες

Αντώνης Π. Μπενέκος

2.00€ -21% 1.58€

Οι ιστορίες του βιβλίου είναι παρμένες από τη σύγχρονη εποχή, με ήρωες όλους εμάς και τα ζώα που μας συντροφεύουν. Παρουσιάζουν τις μεγάλες αλλαγές που έφερε στη ζωή μας η τεχνική πρόοδος, με τα καλά και τα κακά της, αρχίζοντας από την εγκατάλειψη της υπαίθρου και φτάνοντας στη μαζική συγκέντρωση στις τσιμεντουπόλεις. Παρ’ όλα αυτά, όλες μαζί συνθέτουν έναν ύμνο στη ζωή, τη χαρά, την αγάπη. Τα επεισόδια κυλούν μέσα από δραματικά γεγονότα, αλλά και χαριτωμένες καταστάσεις και με τρόπο που οι ήρωες, όσο κι αν νιώθουν καμιά φορά κακοπαθημένοι, να αναφωνούν αισιόδοξα: «Όμορφος κόσμος, θαυμαστός». Φαίνεται παράξενο. Αλλά έτσι είναι. Και πιστεύω πως θα συμφωνήσουν «και τα πολύ μικρά και τα πολύ μεγάλα παιδιά», όπως έγραφε ο Γρ. Ξενόπουλος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πέτρος Μπουλούμπασης

Πέτρος Μπουλούμπασης (Εικονογράφος)

Ο Πέτρος Μπουλούμπασης σπούδασε Γραφίστικη στο ΤΕΙ Αθήνας, Παρακολούθησε από μικρή ηλικία μαθήματα ζωγραφικής, με δάσκαλο το ζωγράφο Γιάννη Αδαμάκη. Έχει τιμηθεί με έπαινο εικονογράφησης στα ΕΒΓΕ 2007, καθώς και με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης 2007. Διδάσκει γραφιστική σε ιδιωτικά ΙΕΚ. Μαζί με τη Σοφία Τουλιάτου αποτελούν τη δημιουργική ομάδα magikpencil. Στον ελεύθερό του χρόνο του αρέσει να κάνει ό,τι περίπου και στο "μη ελεύθερο"!

Σοφία Τουλιάτου

Σοφία Τουλιάτου (Εικονογράφος)

Η Σοφία Τουλιάτου αποφοίτησε από το τμήμα Γραφιοτικής του ΤΕΙ Αθήνας. Δουλεύει ως εικονογράφος, κυρίως στον τομέα των παιδικών εκδόσεων, και μαζί με τον Πέτρο Μπουλούμπαση αποτελούν τη δημιουργική ομάδα magicpencil. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Βλέπει τη δουλειά της ως παιχνίδι και αυτό το θεωρεί το μεγαλύτερό της προτέρημα.

Αντώνης Π. Μπενέκος

Αντώνης Π. Μπενέκος (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Μπενέκος γεννήθηκε στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων το 1930. Σπούδασε παιδαγωγικές επιστήμες στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων, στη διετή μετεκπαίδευση του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, με υποτροφία του ΙΚΥ. Υπηρέτησε στο δημόσιο ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ως πάρεδρος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (1965-1967), ως καθηγητής παιδαγωγικών στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και ως σύμβουλος στο Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμόρφωσης (ΚΕΜΕ) και του επανιδρυθέντος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη σύνταξη των προγραμμάτων και τη συγγραφή σχετικών βιβλίων για μαθητές και δασκάλους. Βασικές ειδικές μελέτες του είναι: "Εισαγωγή στην ψυχολογία" του J. Bruner, "Αρχές αναλυτικού προγράμματος", "Τα νέα προγράμματα και βιβλία" κ.ά. Εισηγητής στην Ελλάδα της Αισθητικής Αγωγής και της Παιδικής Λογοτεχνίας πρώτα στη μετεκπαίδευση των δασκάλων από το 1965 και αργότερα στα σχολεία μετά τη Μεταπολίτευση του 1974, δίδαξε ο ίδιος τα μαθήματα αυτά στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στις Σχολές Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΣΕΛΔΕ) και σε διάφορα σεμινάρια και έγραψε σχετικά βιβλία και μελέτες, όπως: "Ζαχαρίας Παπαντωνίου: Ένας σταθμός στην παιδική λογοτεχνία" (τώρα η Γ΄ έκδοση με τον τίτλο: "Τομές στην εξέλιξη της παιδικής μας λογοτεχνίας", έκδοση συμπληρωμένη και βελτιωμένη από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, 2000), "Το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο", "Λόγος και τέχνη στην προσχολική αγωγή" και διάφορα άρθρα σε περιοδικά, ημερήσιο τύπο και εγκυκλοπαίδειες. Δημοσίευσε επίσης διηγήματα στη "Ν. Εστία", "Ηπειρωτική Eστία", "Το Ρόδι" κ.ά. και τη συλλογή: "Ο Μπακ και οι σύντροφοί του" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 1999). Στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του παραμένουν η μελέτη και η συγγραφή για την προώθηση και την αναβάθμιση της εικαστικής και λογοτεχνικής παιδείας (και του παιδικού βιβλίου γενικότερα) στην Ελλάδα. Κορυφαία περίπτωση αποτελεί η σειρά "Σύγχρονα λογοτεχνικά πορτρέτα" (πρόσωπα και κείμενα για την παιδική ποίηση) στο περιοδικό "Το σχολείο και το σπίτι".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
137
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.195 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση