Το όνειρο του Μεντελέγιεφ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το όνειρο του Μεντελέγιεφ

Η αναζήτηση των στοιχείων από την αλχημεία στη χημεία

Paul Strathern

19.74€ -11% 17.57€

Από τι υλικά είναι καμωμένος ο κόσμος μας; Ένα θεμελιώδες ερώτημα, ένας ικανότατος συγγραφέας, και δύο αρετές μάλλον ασυνήθιστες στην ιστορία της χημείας: η σαφήνεια και η ευχάριστη ανάγνωση. Ο συνδυασμός τους είναι εκρηκτικός: ένα βιβλίο που έχει αναστήσει τους χημικούς επιστήμονες και - με σάρκα και οστά - τους βάζει να παρελαύνουν μπροστά στα μάτια του αναγνώστη. Δεν είναι και λίγο...
Η ανάγνωση του έργου `Το όνειρο του Μεντελέγιεφ` είναι σκέτη απόλαυση! Πρόκειται για μια πραγματικά διεισδυτική περιγραφή της ανάπτυξης της χημείας διαμέσου των αιώνων, καθώς και του τρόπου μέσα από τον οποίο η απληστία του ανθρώπου και η αναζήτηση της προσωπικής δόξας σε πολλές περιπτώσεις κατέληξαν σε σημαντικά βήματα προόδου για ολόκληρο τον κόσμο.
`Το όνειρο του Μεντελέγιεφ` είναι ένα θαυμαστό ταξίδι από την αλχημεία στη χημεία μέσα από την αναζήτηση των χημικών στοιχείων στο σύμπαν μας. Είναι ένα ταξίδι `αναψυχής` αλλά και προβληματισμού, μέσα από ένα βιβλίο που χαρακτηρίζεται από ενάργεια και βραδύτητα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Πρατσίνης (Μεταφραστής)


Paul Strathern (Συγγραφέας)

Ο Πολ Στράδερν γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1940. Σπούδασε φυσική, χημεία και μαθηματικά στο Κολέγιο Τρίνιτι του Δουβλίνου και μετά στράφηκε στη φιλοσοφία. Είναι συγγραφέας πολλών μυθιστορημάτων. Διδάσκει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
392
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.471 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση