Το νομικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το νομικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΑΕΙ-ΤΕΙ (1982-2007)

Παναγιώτης Ε. Πουλής

58.00€ -11% 51.62€

Με την παρούσα έκδοση επιχειρείται μια ενιαία καταγραφή των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων για την οργάνωση και λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιαίτερα μετά την ανωτατοποίηση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.).
Εξετάζουμε την οργάνωση και λειτουργία νέων θεσμών, όπως η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η διοικητική οργάνωση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π.) ή του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνωρίσεως Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α) καθώς και τη νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πάνω σε θέματα λειτουργίας των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών συλλογικών οργάνων.
Με περιεχόμενο καθαρά νομοθετικό, κανονιστικό και νομολογιακό, το παρόν πόνημα απευθύνεται σε όλα τα όργανα διοίκησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, στο διοικητικό εκπαιδευτικό και τεχνικό προσωπικό, στις Γραμματείες των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων και γενικά σε όσους επιθυμούν να ενημερωθούν πάνω σε θέματα σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Παναγιώτης Ε. Πουλής (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Ε. Πουλής γεννήθηκε στο Μεσολλόγι το 1936, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου. Σπούδασε νομικές και πολιτικές επιστήμες, καθώς και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στα Πανεπιστήμια Παρισίων (Paris I Pantheon - Sorbonne) και (Paris II Pantheon - Assass). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II και απέκτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο το Διδακτορικό του δίπλωμα στα νομικά το Φεβρουάριο του 1985. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ταχ. Σχολής Αθηνών, της Ecole Nationale Superieure des Postes et Telecommunications Γαλλίας και διπλωματούχος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Paris - Sorbonne. Υπήρξε ανώτερο στέλεχος του δημοσίου οργανισμού ΕΛΤΑ. Από το 1981 διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο (άγνωστο δέσιμο)
Σελίδες:
706
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση