Το μυστικό
zoom in
14.00€ -26% 10.36€

Στην καρδιά κάθε ενδιαφέρουσας αφήγησης κρύβεται ένα μυστικό, κάτι που δεν γνωρίζει ο αφηγητής, ή ο αναγνώστης, ή και οι δυο τους. Ένας ρευστός, απροσδιόριστος πυρήνας που μας κάνει να σκιρτούμε όταν κάποιος ψιθυρίζει.Η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου ζήτησε από 17 νέους συγγραφείς, μαθητές της στη δημιουργική γραφή, να γράψουν ιστορίες γύρω από κάποιο μυστικό που αποκαλύφθηκε ή έμεινε για πάντα κρυμμένο. Συγκεντρώθηκαν έτσι 17 διηγήματα για μυστικά που δημιούργησαν ενοχές, θυμό, επιθυμία για εκδίκηση, ακόμα και απρόβλεπτη αδράνεια. Μυστικά μικρά και μεγάλα που ανατέμνουν την κρυφή ζωή, την παραβατικότητα, την ιερότητα της εξομολόγησης. Μυστικά που μας ενθαρρύνουν να ξεσκεπάσουμε νοερά, καθώς διαβάζουμε, τα δικά μας μυστικά και τον τρόπο με τον οποίο επέδρασαν στη ζωή μας και στη ζωή των άλλων. Η συλλογή συμπληρώνεται από ένα ακόμα μυστικό, εκείνο της συμβίας στο διήγημα του Ροΐδη «Ψυχολογία Συριανού συζύγου». Η «Ψυχολογία Συριανής συζύγου» είναι μια απόπειρα να παρακολουθήσουμε τη μυστική ζωή των παραμελημένων δευτεραγωνιστών στην ιστορία της λογοτεχνίας. Αλλά κι ένα παιχνίδι των νέων συγγραφέων που διασκεδάζουν ακόμα γράφοντας, που μεταμορφώνονται σε Homo Ludens.

Γράφουν οι: Γιάννης Γορανίτης, Γιολάντα Γραμματικάκη, Ευγενία Δούρου, Κατερίνα Καζολέα, Ευδοκία Κατσουρού, Λένα Κομίνη, Αλεξάνδρα Κωνσταντιδέλλη, Ηλιάνα Κωτσίλα, Δήμητρα Λουκά, Άννα Μερτζάνη, Ντομινίκ Ανδρεάδου-Μολίν, Αθηνά Μπαλή, Εύη Μυλωνάκη, Χριστίνα Ντούση, Μυρτώ Σεϊζάνη, Μαρίνα Τουπάι και Όλγα Κοζάκου-Τσιάρα.

Τα έσοδα από την πρώτη έκδοση θα διατεθούν για τις υπηρεσίες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μέριμνα».

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Όλγα Κοζάκου - Τσιάρα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Μερτζάνη

Άννα Μερτζάνη (Συγγραφέας)

Η Άννα Μερτζάνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα "Child Care, Law and Practice" στο Keele University της Αγγλίας. Στη μεταπτυχιακή της εργασία ασχολήθηκε με τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, κάνοντας μια διαπολιτισμική σύγκριση ανάμεσα στο ελληνικό και το βρετανικό Δίκαιο. Εδώ και πέντε χρόνια εργάζεται στη νηπιακή και δημοτική εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθηνά Μπαλή (Συγγραφέας)

Η Αθηνά Μπαλή γεννήθηκε στην Κέρκυρα το Φεβρουάριο του 1974. Από το 1993 έως σήμερα, τον Ιανουάριο του 2013, που γράφονται αυτές οι πενήντα λέξεις, ζει στην Αθήνα, έχοντας λείψει δύο χρόνια για μεταπτυχιακά στην Αγγλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Καζολέα (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Καζολέα γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το ιστορικό και αρχαιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε με μεταπτυχιακό στην ιστορία τέχνης και την κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Regensburg της Γερμανίας, παρακολούθησε μαθήματα γερμανικής λογοτεχνίας σε τμήμα του Πανεπιστημίου της Βιέννης, και εργάστηκε στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας ως υπεύθυνη της συλλογής έργων τέχνης και της διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκθέσεων. Συμμετείχε στη συγγραφή του τετράτομου Λεξικού Ελλήνων Καλλιτεχνών των εκδόσεων Μέλισσα. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης ιστορικών τέχνης (AICA). Συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά (Βήμα, Ελευθεροτυπία, Νέα της Τέχνης, Μανδραγόρας, Εντευκτήριο). Ως τακτικός συνεργάτης στη στήλη των εικαστικών του Μανδραγόρα αρθρογραφεί τα τελευταία οκτώ χρόνια για εκθέσεις τέχνης που επισκέπτεται στο εξωτερικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Γορανίτης

Γιάννης Γορανίτης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Γορανίτης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος και μεταφραστής. Το "24" είναι το πρώτο του βιβλίο. Διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς, έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες και έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους ("Δρόμοι της Αθήνας", Ιανός, 2004, "2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός ΄Μίμης Σουλιώτης΄", Libron, 2016, "83 ιστορίες μπονζάι για το σημείο μηδέν", Ι. Σιδέρης, 2017).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ντομινίκ Ανδρεάδου-Μολίν

Ντομινίκ Ανδρεάδου-Μολίν (Συγγραφέας)

Η Ντομινίκ Ανδρέαδου-Μολίν ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα, γεννήθηκε όμως στη Θεσσαλονίκη το 1959 και έζησε στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε στη Γαλλία γαλλική λογοτεχνία, αρχαία και συγκριτική, και αργότερα γραφολογία. Δίδαξε γαλλικά στην ιδιωτική εκπαίδευση επί μια εικοσαετία και συνεργάστηκε με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Για μεγάλο διάστημα υποστήριξε με εθελοντική εργασία πολιτιστικές δράσεις και βοήθησε στη λειτουργία ενός οικοτροφείου στη Χαράρ της Αιθιοπίας. Σήμερα ασκεί το επάγγελμα της γραφολόγου συμβούλου. Διαβάζει με μανία, ταξιδεύει όποτε της δοθεί η ευκαιρία και επιμένει στην αναλογική φωτογραφία. Τα τελευταία χρόνια γράφει διηγήματα. Έχει δημοσιεύσει στο περιοδικό "Book Press" και στο blog "People and Ideas".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιολάντα Γραμματικάκη (Συγγραφέας)

Η Γιολάντα Γραμματικάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα και στις Διοικητικές Επιστήμες, και έχει δουλέψει σε τράπεζες και εμπορικές εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον "Αναγνώστη", στο "Φρέαρ", στο "Διάσελο", στο "Κ΄ της Καθημερινής και συνεργάζεται με το insidestory.gr.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευγενία Δούρου

Ευγενία Δούρου (Συγγραφέας)

Η Ευγενία Δούρου γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα, όπου σπούδασε ελληνική φιλολογία. Το "Η Έλσα δε θέλει να φοβάται, θέλει να την αγαπούν" είναι το πρώτο της διήγημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευδοκία Κατσουρού

Ευδοκία Κατσουρού (Συγγραφέας)

Η Ευδοκία Κατσουρού κατάγεται από τη Νάξο. Σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια δημιουργικής γραφής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λένα Κομίνη

Λένα Κομίνη (Συγγραφέας)

Η Λένα Κομίνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Είναι χημικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Διήγημά της έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο της Εταιρίας Συγγραφέων Ιωάννης Ζεμενός, Α΄ Συνάντηση Φαντασιακής Λογοτεχνίας (εκδόσεις Αίολος). Από τη συμμετοχή της στο καλλιτεχνικό εργαστήριο της Αμάντας Μιχαλοπούλου και του Δημήτρη Τσουμπλέκα "Εκτός Εαυτού" προέκυψε το έργο της ΤΟP 10, με το οποίο συμμετείχε στην Biennale Θεσσαλονίκης το 2015, προσκεκλημένη της ομάδας Depression Era. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα ιστολόγια "Βook Press", "Ιστορίες Μπονζάι", "Φρέαρ" καθώς και στο περιοδικό "Διάσελο" και στη μηνιαία εφημερίδα "Molonoti".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλεξάνδρα Κωνσταντιδέλλη

Αλεξάνδρα Κωνσταντιδέλλη (Συγγραφέας)

Η Αλεξάνδρα Κωνσταντιδέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Είναι απόφοιτη του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά "Διάσελο", "Ο Αναγνώστης", "Φρέαρ" και στο ψηφιακό βιβλίο ΄Μήνυμα σε Μπουκάλι," 50 μικροδιηγήματα που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό "100 λέξεις σε 24 ώρες", έκδοση της Ανοικτής Βιβλιοθήκης και του Fractal.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλιάνα Κωτσίλα

Ηλιάνα Κωτσίλα (Συγγραφέας)

Η Ηλιάνα Κωτσίλα γεννήθηκε το 1979 στα Γιάννενα και μεγάλωσε στο Αγρίνιο και στην Ξάνθη. Είναι πολιτικός μηχανικός και από το 2003 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μικρές ιστορίες της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά όπως το "Διάσελο", το "Fractal" και το "Φρέαρ".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εύη Μυλωνάκη

Εύη Μυλωνάκη (Συγγραφέας)

Η Εύη Μυλωνάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε νομικά και ασχολήθηκε με τη μαχόμενη δικηγορία περίπου δεκαεπτά χρόνια. Από το 2015 ξεκίνησε να ασχολείται πιο εντατικά με τα δικαιώματα των ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία. Είναι επίσης μέλος συλλογικοτήτων σχετικών με τα δικαιώματα των κρατουμένων, των προσφύγων και των μεταναστών καθώς και των ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες "Λαϊκός Δρόμος" και "Εποχή" καθώς και στο περιοδικό "Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης". Διαβάζει πολύ, αλλά είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τη δημιουργική γραφή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δήμητρα Λουκά

Δήμητρα Λουκά (Συγγραφέας)

Η Δήμητρα Λουκά γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1970. Είναι φιλόλογος και διδάσκει λογοτεχνία στο πρόγραμμα του International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στα ηλεκτρονικά περιοδικά Ο Αναγνώστης, Bookpress, Φρέαρ, Fractal, Διάστιχο και στο Διάσελο. Συμμετείχε στη συλλογική έκδοση διηγημάτων με τον τίτλο "Το μυστικό" (επιμ. Αμάντα Μιχαλοπούλου, Καστανιώτης 2018). Η συλλογή διηγημάτων "Κόμπο τον κόμπο" είναι το πρώτο της βιβλίο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αμάντα Μιχαλοπούλου

Αμάντα Μιχαλοπούλου (Επιμέλεια)

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 1966. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και δημοσιογραφία στο Παρίσι, στο C.F.P.J. Από το 1990 αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Καθημερινή". Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού "Ρεύματα" και τη συλλογή διηγημάτων "Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη". Ακολούθησαν πέντε μυθιστορήματα ενώ παράλληλα έχει γράψει βιβλία για την παιδική σειρά "Οικογενειακή Πινακοθήκη", παραμύθια και άλλα παιδικά βιβλία. Τα βιβλία της κυκλοφορούν στα γερμανικά από τις εκδόσεις Rotbuch. Διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, σερβικά και τσέχικα. (φωτογραφία: Δημήτρης Τσουμπλέκας, 2001)

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
200
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.309 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση