Το μέλι
zoom in
[...]

Όλα τα μελισσοκομικό προϊόντα, όπως το μέλι, η γύρη και ο βασιλικός πολτός, είναι προϊόντα υψηλής βιολογικής αξίας και βοηθούν τόσο την ανάπτυξη όσο και την ενίσχυση των ασθενών οργανισμών.. Το μέλι αποτελεί το κύριο προϊόν της κυψέλης και το μοναδικό μείγμα σακχάρων , που μας παρέχει η φύση έτοιμο για κατανάλωση.
Η χώρα μας είναι μία κατ΄ εξοχήν μελισσοκομική χώρα με παράδοση χιλιάδων ετών στην μελισσοκομία, που οφείλεται ~ στις άριστες περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες που ~ επικρατούν όπως επίσης και στην εξαιρετική και πολυποίκιλη
μελισσοκομική χλωρίδα μας.
Τα ελληνικό μέλια ξεχωρίζουν από τα μέλια άλλων χωρών από τον πλούσιο αριθμό και την μεγάλη ποικιλία γυρεοκόκκων που περιέχουν και στις άριστες οργανοληπτικές ιδιότητες, που οφείλεται κυρίως στην πλούσια άγρια βλάστηση της χώρας μας.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο κ. Αλεξάκης μας φέρνει σε επαφή με την θαυμαστή κοινωνία των μελισσών , μας πληροφορεί για την μελισσοκομία και την γενικότερη συμβολή της στην διατήρηση του περιβάλλοντος, μας αναλύει και μας δίνει με απλό και εύληπτο τρόπο σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα της κυψέλης και την σημασία τους και μας τονίζει την ιδιαιτερότητα των ελληνικών μελιών και την υψηλή τους βιολογική αξία.
Πιστεύω ότι ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου θα γοητευθεί για ό, τι έχει σχέση με την μέλισσα και θα αναζητήσει να γίνει ένας καλός και ενεργός μελισσοκόμος συμμετέχοντας και αυτός, όπως και ο κ. Αλεξάκης, στον αγώνα για την διατήρηση του περιβάλλοντος.
Μαρία Πασαλόγλου - Κατραλή
Κτηνίατρος - Μελισσοπαθολόγος

Αλέξανδρος Σ. Αλεξάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιφιγένεια Βαρδάκα - Αλεξάκη (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
264
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.364 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση