Το μαύρο πέπλο του ιερέα και άλλα διηγήματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το μαύρο πέπλο του ιερέα και άλλα διηγήματα

Nathaniel Hawthorne

Ο κύριος Χούπερ, ένας τζέντλεμαν γύρω στα τριάντα, αλλά ακόμη εργένης, ήταν ντυμένος με όλη τη δέουσα ιερατική κοσμιότητα, λες και μια προσεκτική σύζυγος του είχε κολλάρει το λαιμοδέτη και είχε βουρτσίσει την εβδομαδιαία σκόνη από το κυριακάτικο ένδυμά του. Ο κύριος Χούπερ είχε δεμένο γύρω από το μέτωπό του ένα μαύρο πέπλο, έτσι που κρεμόταν μπροστά στο πρόσωπό του τόσο χαμηλά, ώστε να κινείται από την ανάσα του.

Από πιο κοντά, έμοιαζε να αποτελείται από ένα κομμάτι μαύρο κρεπ ύφασμα διπλωμένο στα δύο, που έκρυβε εντελώς τα χαρακτηριστικά του, εκτός από το στόμα και το πηγούνι, αλλά μάλλον δεν εμπόδιζε την όρασή του πέρα από το να δίνει μια πιο σκοτεινή όψη σε όλα τα έμψυχα και άψυχα που κοίταζε.

Περιέχονται τα διηγήματα: "Το μαύρο πέπλο του ιερέα", "Το πείραμα του γιατρού Χάιντεγκερ", "Το μεγάλο ρουμπίνι" και "Ντέιβιντ Σουάν", από τη συλλογή "Διπλοειπωμένες ιστορίες" (1837).

Γιώργος Μπαρουξής (Μεταφραστής)


Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης (Υπεύθυνος Σειράς)


Nathaniel Hawthorne

Nathaniel Hawthorne (Συγγραφέας)

Ο Ναθάνιελ Χόθορν (1804-1864) είναι ένας από τους σημαντικότερους πεζογράφους της αμερικάνικης λογοτεχνίας, ο οποίος ανέδειξε με τη λεπτή και διεισδυτική γραφή του τις σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης φύσης. Η πρώτη του συγγραφική επιτυχία θα σημειωθεί το 1837 με την έκδοση της συλλογής διηγημάτων "Twice-Told Tales", η οποία όμως δεν είναι αρκετή για να συντηρηθεί και θα αναγκαστεί να δεχθεί μια θέση ως τελωνειακός υπάλληλος, αρχικά στη Βοστόνη και αργότερα στο Σάλεμ. Το 1850 εκδίδεται το "Άλικο γράμμα" το οποίο θα γνωρίσει θερμή υποδοχή και θα καταξιώσει το συγγραφέα. Θα ακολουθήσουν τα μυθιστορήματα: "The House of the Seven Gables" ("Το σπίτι με τα εφτά αετώματα"), 1851, "The Blitheday Romance", 1852. Toν Μάρτιο του 1853 θα διοριστεί πρόξενος των ΗΠΑ στο Λίβερπουλ, όπου θα ζήσει για τέσσερα χρόνια. Θα επιστρέψει στη Μασαχουσέτη το 1860, οπότε και θα εκδοθεί το μυθιστόρημά του "The Marble Fawn". Πέθανε στις 19 Μαΐου του 1864.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
95
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.087 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση