Το μάνατζμεντ στην πράξη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το μάνατζμεντ στην πράξη

Peter F. Drucker

32.00€ -26% 23.68€

Ένα κλασικό βιβλίο που καταφέρνει να προσεγγίσει έναν αξιοσημείωτο αριθμό αναγνωστών χωρίς να θυσιάζει ούτε την επιστημονική ακρίβεια ούτε το βάθος της ανάλυσης. Πρόκειται για μια σημαντική συνεισφορά στη μελέτη της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας και μπορεί να το διαβάσει με ευχαρίστηση όποιος θέλει πληροφορίες για την ανάπτυξη και τη θέση του μάνατζμεντ. Είναι ένα βιβλίο που παραμένει επίκαιρο όσο και την εποχή που γράφτηκε. Σε όποιον ασχολείται ήδη σε κάποια θέση μάνατζμεντ, στην παραγωγή, στη διοίκηση προσωπικού ή στη γενική διοίκηση, η μελέτη αυτή τού είναι απολύτως απαραίτητη.

«Το μάνατζμεντ στην πράξη» αποτελεί μια ζωτική συνεισφορά για να κατανοήσουμε τους παράγοντες που συνεισφέρουν στην επιχειρηματική αποτελεσματικότητα και στην οικονομική ευμάρεια.

O Peter F. Drucker γεννήθηκε στη Βιέννη, το 1909, και σπούδασε στην Αυστρία και στην Αγγλία. Από το 1929 εργάστηκε ως ανταποκριτής εφημερίδων στο εξωτερικό και ως οικονομολόγος μιας διεθνούς τράπεζας στο Λονδίνο. Από το 1937 ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρχικά ως οικονομολόγος ενός ομίλου βρετανικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών και αργότερα ως σύμβουλος μάνατζμεντ πολλών από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας αλλά και κορυφαίων εταιρειών και του εξωτερικού. Ο Drucker διήνυσε από τότε μια διακεκριμένη σταδιοδρομία ως εκπαιδευτικός: αρχικά ως καθηγητής Πολιτικής και Φιλοσοφίας στο Κολέγιο Μπένινγκτον και, στη συνέχεια, για περισσότερο από 20 χρόνια, ως καθηγητής Μάνατζμεντ στη Μεταπτυχιακή Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Από το 1971 αναδείχθηκε καθηγητής στην έδρα Clarke των Κοινωνικών Επιστημών στη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Κλέρμοντ στην Καλιφόρνια. Εκτός από τα βιβλία του περί μάνατζμεντ ο Peter Drucker είναι διάσημος και για τα προφητικά του βιβλία με πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αναλύσεις. Τα βιβλία αυτά καλύπτουν 50 χρόνια σύγχρονης ιστορίας, με το πρώτο «Το τέλος του Οικονομικού Ανθρώπου» (1939). Ακολούθησαν «Το τέλος του Βιομηχανικού Ανθρώπου», «Τα ορόσημα του αύριο», «Η εποχή της ασυνέχειας», «Τεχνολογία», «Μάνατζμεντ και Κοινωνία», «Άνθρωποι», «Ιδέες», «Πολιτική», «Οι νέες πραγματικότητες» και «Μετακαπιταλιστική Κοινωνία» (1993).


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Μεταφραστής)


Peter F. Drucker

Peter F. Drucker (Συγγραφέας)

Γεννημένος στη Βιέννη το 1909 ο Peter F. Drucker σπούδασε στην Αυστρία και στην Αγγλία. Από το 1929 εργάσθηκε ως ανταποκριτής εξωτερικού σε εφημερίδες και ως οικονομολόγος σε μια διεθνή τράπεζα του Λονδίνου. Από το 1937 άρχισε να εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρώτα ως οικονομολόγος σε ένα όμιλο βρετανικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών και αργότερα ως σύμβουλος management σε αρκετές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, καθώς και σε ηγετικές επιχειρήσεις του εξωτερικού. Ο Drucker παρουσίασε από τότε μια διακεκριμένη καριέρα ως δάσκαλος, αρχικά ως καθηγητής της πολιτικής και της φιλοσοφίας στο Bennington College και μετά, για περισσότερα από είκοσι χρόνια, ως καθηγητής του management στο Graduate Business School του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Από το 1971 διατελεί και καθηγητής των κοινωνικών επιστημών στο Claremont Graduate School της Καλιφόρνια. Ο Peter Drucker είναι επίσης γνωστός για τα προφητικά του βιβλία που αναλύουν πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Τα βιβλία αυτά καλύπτουν πενήντα χρόνια της μοντέρνας ιστορίας, αρχίζοντας με το "The End of Economic Man" (1939) και συνεχίζοντας με τα "Managing in a Time of Great Change", "Management: Tasks, Responsibilities, Practices", "Innovation and Enterpreneurship", "The Effective Executive", "Managing for Results και "The Practice of Management".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
520
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.081 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση