Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789608340633
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η Μυρτώ και ο Οδυσσέας, αδέλφια, μαθητές της πρώτης και τρίτης δημοτικού, μεγαλώνουν σε μια επαρχιακή πόλη χωρίς τη μητέρα τους, που έχει πεθάνει. Ο Οδυσσέας μπόρεσε να προσαρμοστεί στην καθημερινή ζωή χωρίς την παρουσία της μητέρας του, όχι όμως και η αδελφή του. Με την περιέργειά της, παίζοντας στο υπόγειο του σπιτιού όπου βρίσκονται μερικά πράγματα της γιαγιάς της, η Μυρτώ ανακαλύπτει έναν τρόπο μαγικό να φέρνει κοντά της τη γιαγιά και τη μαμά...
Η Φωτεινή Τομαή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Birmingham. Δημοσιεύματά της έχουν φιλοξενήσει ελληνικά, αγγλικά και βουλγαρικά αρχαιολογικά περιοδικά. Η ίδια δημοσιεύει επίσης άρθρα της στον αθηναϊκό ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών μέχρι το 1982, υπηρέτησε ως ακόλουθος Τύπου και Μορφωτικών Θεμάτων της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια. Το 1984 τοποθετήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου από το 1996 διευθύνει την Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου. Με επιμέλειά της έχουν κυκλοφορήσει συλλογές διπλωματικών εγγράφων, που η ίδια έχει κληθεί να παρουσιάσει σε ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα και διεθνείς διασκέψεις με συναφές περιεχόμενο. Την πρώτη της εμφάνιση στα ελληνικά γράμματα έκανε με τις νουβέλες "Η πιατέλα και άλλα εύθραυστα" (1999). Η "Οδός Παραδείσου κλειστή" (2001) ήταν το πρώτο της μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Δημήτρης Ταλαγάνης γεννήθηκε στην Αρκαδία. Σπούδασε με υποτροφία στο Αρχιτεκτονικό Ινστιτούτο της Μόσχας και το 1971 πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό για το νέο Μουσείο του Λένιν. Το 1971 έκανε μια μελέτη για την αξιοπιστία του φαληρικού όρμου που μέρος της αποτέλεσε μελέτη-πρόταση για ένα νέο μεγάλο πρωτοποριακό θέατρο πολλαπλών λειτουργιών, το "Νέο Αθηναϊκό Θέατρο". Την ίδια χρονιά άρχισε ν ζωγραφίζει. Το 1973 εκθέτει για πρώτη φορά τη δουλειά του, συμμετέχοντας στο "Salon d΄Automne" του Grand Palais des Champs Elysees, εμπνευσμένη από την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη. Το 1974 συνεργάζεται με το συγγραφέα και σκηνοθέτη Jacques Lacarriere στη "Ρωμιοσύνη" του Γιάννη Ρίτσου (σκηνικά και κουστούμια). Την ίδια εποχή εκθέτει στο Foyer Royal de l΄ Odeon. Τον Αύγουστο του 1974 επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεχίζει να εργάζεται ως αρχιτέκτων. Το 1984 φιλοτεχνεί το μετάλλιο του "Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών". Το 1987 εκθέτει τα έργα του στο Μητροπολιτικό Μουσείο του Τόκιο. Την ίδια χρονιά φιλοτεχνεί το αναμνηστικό μετάλλιο στη συνάντηση Ρέιγκαν - Γκορμπατσόφ. Το 1994 φιλοτεχνεί την ποιμαντική ράβδο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το 1997 η Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004" του αναθέτει την υλοποίηση του Άλσους των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Επίσης φιλοτεχνεί τα αναμνηστικά της Επιτροπής Διεκδίκησης. Τη χρονική περίοδο 2000-2004 προγραμματίζει παγκόσμια περιοδεία της έκθεσης "Έρως - Άθλος - Ήρως", στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας Αθήνα 2004.