Το λιμάνι των εργαστηρίων του Λαυρείου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το λιμάνι των εργαστηρίων του Λαυρείου

Γιώργος Ν. Δερμάτης

Το σημερινό και μελλοντικό λιμάνι του Λαυρίου είναι συνέχεια ενός ιστορικού λιμανιού πολύ σημαντικού. Αυτό το ιστορικό βάρος του θέλουμε να αναδείξουμε με την παρούσα έκδοση.

Η στρατηγική γεωγραφική θέση του λιμανιού των "εργαστηρίων", όπως ονομαζόταν, είναι αυτή που, και στην αρχαιότητα και στα νεότερα χρόνια, επέβαλε την αξιοποίησή του. Σήμερα, τόσον εμείς όσο και η πολιτεία, κατανοώντας αυτό το γεγονός, το θεωρούμε εθνικής σημασίας. Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο λιμάνι, το οποίο εκ των πραγμάτων αποτελεί την πιο κοντινή "εξέδρα" της Αττικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας προς το Αιγαίο. [...]

(από τον πρόλογο, Δημήτρης Ν. Δεληγιάννης, πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.)

Σπύρος Ι. Δόικας (Μεταφραστής)


Γιώργος Ν. Δερμάτης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Ν. Δερμάτης μεγάλωσε και ζει στο Λαύριο με καταγωγή από τη Λακωνία. Πτυχιούχος (1979) της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Ιστορίας (1999) του Πανεπιστημίου της Louvain-la-Neuve του Βελγίου. Ιδρυτικό μέλος (1984) της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής (ΕΜΕΛ) και του ελληνικού τμήματος (1992) του TICCIH, μέλος των Επιστημονικών Επιτροπών των συνεδρίων της ΝΑ. Αττικής από το 2000 έως σήμερα. Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΜΕΛ επί 4 συνεχείς θητείες (1993-2001), σήμερα μέλος του Δ.Σ. Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ερευνητικού προγράμματος του Ε.Μ.Πολυτεχνείου-Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής "Αρχιτεκτονικός και Μουσειολογικός Σχεδιασμός του Μουσείου Μεταλλείας-Μεταλλουργίας Λαυρίου" και "Κέντρο Πανεπιστημιακών Βιομηχανικών και Τεχνικών Αρχείων" (2008-2011), μέλος της Επιτροπής διεκδίκησης του έργου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, ελληνικά και διεθνή και έχει γράψει βιβλία για το αρχαίο και νεότερο μεταλλευτικό-μεταλλουργικό Λαύριο, κυρίως το δεύτερο, ως μια από τις δυναμικές όψεις της νεωτερικής Ελλάδας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
76
Διαστάσεις:
32x25
Βάρος:
0.807 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση