Το κούτσουρο
zoom in

Ένας ταλαιπωρημένος γέροντας, που ζει στο περιθώριο -βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι- και σιτίζεται από κάδους σκουπιδιών, αισθάνεται την ανάγκη να αφηγηθεί την ιστορία του, την τελευταία νύχτα της ζωής του, σ’ ένα κούτσουρο, στον μοναδικό, άψυχο φίλο του. Αναπολεί τα δύσκολα παιδικά του χρόνια με τη μητέρα του στον αγώνα της επιβίωσης, αναφέρεται στα ταξίδια που έκανε όταν ήταν ναυτικός, στους έρωτές του, στα πάθη του, στα λάθη του και στο πώς κατάφερε να αποκτήσει όλα όσα ονειρευόταν.
Όμως η ευτυχία του δεν κράτησε για πολύ. Όλα όσα έχτισε με μεγάλο κόπο μια μέρα γκρεμίστηκαν σαν χάρτινος πύργος, φέρνοντας την απόλυτη ισοπέδωση, με ολέθριες συνέπειες.

Παναγιώτης Βιτσαράς

Παναγιώτης Βιτσαράς (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Βιτσαράς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959 και η καταγωγή του είναι από τα Δωδεκάνησα. Είναι απόφοιτος νυκτερινής τεχνικής σχολής και ασκεί το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου. Ζει στο νησί τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια και τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το γράψιμο μυθιστορημάτων και παραμυθιών, τα οποία του αρέσει να τα διαβάζει σε παιδιά, μεταφέροντάς τους μηνύματα και διδάγματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Παρίσι
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
117
Διαστάσεις:
22x14
Βάρος:
0.171 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

πολυ καλο με πολεσ ανατροπεσ και συνεχη ροη που…

★ ★ ★ ★ ★

πολυ καλο με πολεσ ανατροπεσ και συνεχη ροη που σε καθηλονη

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 10/04/2011)

Μας τράβηξε ο τίτλος και το πήραμε έβλεπα την…

★ ★ ★ ★ ★

Μας τράβηξε ο τίτλος και το πήραμε έβλεπα την γυναίκα μου όταν το διάβαζε να δακρύζει και άλλες φορές να χαμογελά έτσι το διάβασα κι εγώ και ανεπιφύλαχτα το Προτείνω

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 20/04/2011)