Το κούρδισμα της ανθρώπινης ψυχής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το κούρδισμα της ανθρώπινης ψυχής

Αρχείο του Μπογιάν Μπόεβ

Petar Denov

"Το ανώτερο κίνητρο για την εργασία είναι η Αγάπη. Μην αρχίζετε καμιά δουλειά χωρίς Αγάπη. Να τηρείτε αυτό τον νόμο! Πρέπει ο άνθρωπος να αρχίσει να διερωτάται για ποιόν δουλεύει, για ποιόν αισθάνεται, κ.λπ.. Αυτό είναι το πιο βασικό ερώτημα. Τώρα όλα στον κόσμο γίνονται με πληρωμή...
Κάποιος αναρωτιέται: "Χωρίς χρήματα γίνεται;" Ωραία, γι` αυτό τον σπόρο που φυτεύεις, πόσα χρήματα έχεις δώσει; Η σκέψη για τα χρήματα είναι ύπνωση. Έχουμε δώσει πολύ πιο μεγάλη σπουδαιότητα στα χρήματα και λέμε ότι χωρίς χρήματα δεν γίνεται. Χωρίς χρήματα γίνεται, χωρίς Αγάπη δεν γίνεται! Εκείνος ο οποίος αγαπάει, θα σου τα δώσει όλα.

Όταν δουλεύουμε από Αγάπη, χωρίς να περιμένουμε τίποτε, και όταν η θεία Πρόνοια μας δίνει, αυτή είναι η θεία τάξη. Ενώ όταν εξασφαλιζόμαστε μέσω μισθών κ.λ.π., αυτό είναι ανθρώπινη τάξη. Εναπόθεσε το κεφάλαιο σου στην θεία τράπεζα. Όταν δουλεύεις χωρίς χρήματα, αλλά θέλεις αποδοχή ή να σε αγαπούν, ή να σε σέβονται, τότε πάλι δεν είσαι εντελώς ανιδιοτελής. Και ουσιαστικά ο άνθρωπος δεν πρέπει να περιμένει τίποτε. Και η βροχή έρχεται δωρεάν σε όλους. Με τα χρήματα εξαγοράζεται; Ο ήλιος δίνει δωρεάν. Να είσαι σαν αυτόν. Να είσαι σαν την πηγή, να είσαι σαν το καρποφόρο δέντρο. Κάποιος ρωτάει πώς να ζει. Όπως η βρυσούλα! Όταν κάποιος δουλεύει για τον Θεό, από πάνω τακτοποιούνται οι δικές του προσωπικές υποθέσεις, αυτός καίει το κάρμα του. Σε κάποιους ανθρώπους χρειάζεται ακόμη να τους πληρώνουν, αυτοί είναι μεταξοσκώληκες, ενώ όποιοι υπηρετούν την αιωνιότητα, αυτούς δεν τους πληρώνουν...

Σήμερα υπάρχουν κρίσεις σε όλους τους τομείς της ζωής: οικονομική κρίση, κρίση στον ψυχικό κόσμο, στην θρησκεία κ.λ.π.. Όλες αυτές οι κρίσεις έχουνε κοινή ρίζα. Σαν δείτε βασανισμένους, ανθρώπους που υποφέρουν, ανθρώπους που στερούνται, αυτό δείχνει τον βαθμό της ανάπτυξης της ανθρωπότητας και γίνεται κατανοητό ότι δεν έχει φθάσει ακόμα σε μία ανώτερη κουλτούρα. Στον κόσμο υπάρχει μέρος και συνθήκες για όλους, όμως η ζωή τίθεται σε μη λογικές βάσεις, και σε αυτήν πρέπει να εφαρμοστούν η δικαιοσύνη και η ισότητα."

Petar Denov (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1864 στο χωριό Νικολάεφκα, κοντά στην Βάρνα. Πέθανε το 1944 στη Σόφια αφήνοντας έναν πλούτο υψηλοτάτης πνευματικής αξίας για τους Βούλγαρους και για την ανθρωπότητα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Κουρούκλης (Μεταφραστής)

Ο Βαγγέλης Κουρούκλης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κεφαλονιά, τον τόπο καταγωγής του. Σπούδασε Ιατρική στη Βουλγαρία, έλαβε ειδικότητα Παθολογικής - Ανατομικής και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην Ιριδολογία στη Μόσχα. Έχει εργαστεί στα Νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, Σωτηρία, Απολλώνιο Ηρακλείου Κρήτης, και ως ιδιώτης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα στον τομέα της Ιριδολογίας.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
634
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.958 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση