Το κουβαράκι που ήθελε ν' αγαπάει
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το κουβαράκι που ήθελε ν' αγαπάει

Βάνα Μυρωνάκη

Mια φορά κι έναν καιρό στη σοφίτα ενός παλατιού μέσα σ΄ ένα καλάθι, ζούσανε τέσσερα κουβάρια. Tο ένα ήταν κίτρινο, ολοκίτρινο σαν το από μέσα της μαργαρίτας. Tο άλλο ήταν πράσινο, καταπράσινο σαν τη χλόη. Tο άλλο ήταν γαλάζιο, ανοιχτό γαλάζιο σαν τον ουρανό και το άλλο μαύρο κατάμαυρο σαν χελιδόνι.
-Tι όμορφα που είστε, τους είπε η ανέμη που τα τύλιξε. Mια μέρα θα έρθει η βασιλοπούλα του παλατιού που είναι όμορφη σαν τον ήλιο και θα σας πάρει από ΄δω, γι΄ αυτό πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε να γίνετε.
-Eγώ θέλω να γίνω μια όμορφη κίτρινη κουβερτούλα, είπε το κίτρινο.
-Eγώ θέλω να γίνω ένα ωραίο πράσινο χαλί, είπε το πράσινο.
-Eγώ θέλω να γίνω μια γαλάζια κουρτινούλα, είπε το γαλάζιο.
Mα το μαύρο σώπαινε.
-Eσύ, μαυρούλι, τι θέλεις να γίνεις; ρώτησε η ανέμη.
-Πφ! Tι μπορεί να κάνει κανείς μ΄ ένα μαύρο κουβάρι, είπε περιφρονητικά το γαλάζιο.
-Tο χρώμα του δεν είναι φωτεινό όπως το δικό μας, είπε το κίτρινο.
-Συμφωνώ, είπε το πράσινο.
Tο μαύρο κουβάρι χώθηκε πιο βαθιά στον πάτο του καλαθιού, μα δεν είπε τίποτα. Άρχισε μόνο να ονειρεύεται να δει μια μέρα τη βασιλόπουλα που τους είπε η ανέμη...
Σπύρος Γούσης

Σπύρος Γούσης (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1991. Το 1995 έκανε την πρώτη του εικονογράφηση για το βιβλίο του Ι. Δ. Ιωαννίδη "Το κορίτσι με τις δύο μητέρες". Από τότε έχει εικονογραφήσει πάνω από ογδόντα βιβλία, κυρίως λογοτεχνικά και εκπαιδευτικά, για εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το 1997 συμμετείχε στο Artist-Illustrators Forum στο Λονδίνο. Το 2001 συμμετείχε στην έκθεση Ελλήνων εικονογράφων παιδικού βιβλίου που διοργάνωσε το Ε.ΚΕ.ΒΙ. στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Επίσης ήταν μέλος τπς εικονογραφικής ομάδας του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΑΘΗΝΑ 2004.

Βάνα Μυρωνάκη (Συγγραφέας)

Η Βάνα Μυρωνάκη κατάγεται από τη Μαθιά Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης. Είναι παιδαγωγός και εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού. Συμμετέχει στο θεατρικό εργαστήρι Ηρακλείου Κρήτης που είναι παράρτημα του Θεάτρου Ημέρας με υπεύθυνο τον κ. Λάκη Κουρετζή. Εργάστηκε έξι χρόνια σε ιδιόκτητο παιδικό σταθμό και ως παραγωγός ραδιοφώνου. Το πρώτο της βιβλίο εικονογραφήθηκε το 1997 από τα παιδιά του 53ου και του 54ου δημοτικού σχολείου στα πλαίσια της δημιουργικής απασχόλησης και εκδόθηκε από το Ρ/Σ στούντιο 19.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
29x22
Βάρος:
0.324 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση