Το γυμνάσιο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το γυμνάσιο

Τελευταίο στάδιο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή στενός προθάλαμος για το λύκειο;: Η πραγματικότητα όπως προκύπτει από ακτινογραφία του γυμνασίου Λευκίμμης για την τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα

Σπύρος Κάντας

15.29€ -23% 11.77€

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας παρακολουθεί την πορεία των μαθητών ενός μεγάλου επαρχιακού γυμνασίου συνδέοντας την με την κοινωνική τους προέλευση, η οποία επηρεάζει "θανάσιμα" την επίδοσή τους στο δημοτικό, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εκπαίδευσης. Η ανεπάρκεια των γνώσεων, που αποκτά σημαντικός αριθμός μαθητών στο Δημοτικό, οδηγεί στην πρόωρη εγκατάλειψη του γυμνασίου και διογκώνει το πρόβλημα του λειτουργικού αναλφαβητισμού στην ελληνική κοινωνία. Χωρίς σοβαρά άμεσα μέτρα η θεσμοθετημένη εδώ και είκοσι χρόνια εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση είναι επί της ουσίας αυταπάτη για σημαντικό τμήμα της ελληνικής νεολαίας και οι φωνές για δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση μοιάζουν σήμερα με συνθήματα ουτοπικά, συνθήματα για... κατανάλωση.

Σπύρος Κάντας (Συγγραφέας)

Ο Σπύρος Γ. Καντάς γεννήθηκε στη Λευκίμμη της Κέρκυρας. Στη γενέτειρά του έμαθε τα πρώτα του γράμματα και το 1971 αποφοίτησε από το (εξατάξιο) γυμνάσιο Λευκίμμης. Σπούδασε φυσική στο πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1977 εργάζεται ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια είναι διευθυντής στο λύκειο ή το γυμνάσιο Λευκίμμης. Ασχολείται συστηματικά με θέματα ιστορίας της εκπαίδευσης. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος ιστορίας του Ιονίου πανεπιστημίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
158
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.35 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση