Το φως στο σκοτάδι
zoom in

ΓΑΛΛΙΑ, ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1940. Στη σκιά της ναζιστικής κατοχής, ένα εκρηκτικό ερωτικό τρίγωνο αψηφά τη ζοφερή αλήθεια του πολέμου.
ΓΟΥΙΝΤΕΡ ΠΕΪΛ: μια Αγγλίδα στο Παρίσι, τόσος χειμώνας σ` ένα όνομα, τόσες μνήμες-ανοιχτές πληγές να χαρακώνουν την εύθραυστη νιότη της, διχασμένη ανάμεσα σε δύο άντρες, με το πάθος να πυρπολεί βεβαιότητες και επιθυμίες.
ΡΕΝΕ ΜΑΡΤΕΝ: Ο μαχητής της γαλλικής Αντίστασης, φλογερός ιδεολόγος, παράτολμος επαναστάτης, το αίνιγμα του ανθρώπου που επιλέγει να ζήσει στα άκρα.
ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΦΟΝ ΣΤΙΛΕΝ: ο ταγματάρχης των Ες-Ες, ο κατακτητής με το ανθρώπινο πρόσωπο, μετέωρος ανάμεσα στο στρατιωτικό καθήκον και στο μυστικό κάλεσμα της καρδιάς.
Η χίμαιρα του έρωτα, η σαγήνη της εξουσίας, το παιχνίδι της διεκδίκησης, η μάχη της κατάκτησης, η αναπόφευκτη σύγκρουση. Τρεις άνθρωποι δέσμιοι μιας απαγορευμένης ιστορίας, στις παρυφές του φόβου και της ελευθερίας. Εκεί, στην Πόλη του Φωτός, ψηλαφούν τα όριά τους αναζητώντας λίγο φως μέσα στο σκοτάδι...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρίνα Κουλούρη (Συγγραφέας)

Η Μαρίνα Κουλούρη κατάγεται από την Κέρκυρα· γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ, όπως, επίσης, Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Άρχισε να γράφει διηγήματα σε ηλικία δεκαπέντε ετών. Έχει γράψει ένα θεατρικό έργο και έχει ασχοληθεί με μεταφράσεις λογοτεχνικών κειμένων. Από το 2007 γράφει σενάρια για ταινίες μικρού μήκους. Βραβεύτηκε στο London Greek Film Festival 2008 και στο διαγωνισμό "Microγραφή" 2010. "Το φως στο σκοτάδι" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
500
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.595 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Απλά εκπληκτικό!!! Καμία σχέση με ό,τι μας έχουν…

★ ★ ★ ★ ★

Απλά εκπληκτικό!!! Καμία σχέση με ό,τι μας έχουν συνιθήσει οι εγχώριοι συγγραφείς. Πέρα από κάθε προσδοκία!!! Συγχαριτήρια!!!

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 06/07/2011)