Το εγχειρίδιο του καθημερινού αντάρτη πόλης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το εγχειρίδιο του καθημερινού αντάρτη πόλης

Γιώργος Κτενάς

14.84€ -11% 13.21€

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ - Γλαύκωψ Στέφανος 2019

Το εγχειρίδιο του καθημερινού αντάρτη του πόλης

τού Γιώργου Κτενά

με πρόλογο της Χ. Σουγιουλτζή και επίμετρο του Ν. Σκυφτούλη.

Σειρά Αδέσποτα Αλφάδια -Εκδόσεις Ισηγορία

Λόγος σημαίνει και αιτία έτσι θα σας δίνουμε συνεχώς γραπτό λόγο, προσπαθώντας να αλφαδιάζουμε αιτίες για άλλο μέλλον.

Μερικές αναλύσεις και ολίγος σκεπτικισμός δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν, αντιθέτως δείχνουν νέους τρόπους, ή άλλους τρόπους, σε πολλές περιπτώσεις καλύτερους -Εδώ τονίζω πως κάθε καλύτερο γίνεται και κάλλιστο και αντιστρόφως αλλά και τα δύο είναι καλύτερα από το προηγούμενο καλό -Το σωστό γίνεται σωστότερο και σωστότατο και μετά σίγουρα γίνεται και σωστότερο από το σωστότατο όταν το σωστότατο θεωρείται πια ως απλώς σωστό. Αυτή η ανάλυση είναι ολίγο περίπλοκη αλλά σκεφτείτε πως όλα τα καλύτερα όταν γίνονται συνηθισμένα ονομάζονται απλώς καλά έτσι από αυτά ως ερευνητές συνεχίζουμε να αναζητάμε και τα επόμενα, θεωρώντας πως αυτά θα είναι σωστότερα από τα προηγούμενα -Ο αγώνας για εξέλιξη σε όλο το σύμπαν (όπως λέει και ο Παρμενίδης) είναι άναρχος, ανοριακός, αμέτρητος και αγέννητος, δηλαδή δεν άρχισε ποτέ αλλά ούτε θα τελειώσει ποτέ είναι συνεχής και αόριστος όπως η ζωή και όλα τα φυσικά φαινόμενα, με άλλα λόγια σε αυτό το σύμπαν δεν έχουν θέση οι δογματικοί, οι συντηρητικοί και οι εμφιαλιστές και γενικώς όσοι πιστεύουν πως δεν αλλάζουν τα όσα γίνονται και θα είναι όλα έτσι όπως τα βλέπουμε για πάντα. Σκεπτόμενος έτσι είχα γράψει πως ουτοπιστές είναι οι όσοι δεν πιστεύουν πως όλα κάποια ημέρα θα αλλάξουν και θεωρούν πολλές αλλαγές ουτοπίες, αυτοί οι αρνητές των αλλαγών είναι τα εμπόδια των νεώτερων καλύτερων ιδεών. Η ίδια η φύση μας δείχνει πως δεν γίνεται να είμαστε πρωτόγονοι αλλά και πάντα θα είμαστε οι αρχαίοι όσων θα γεννηθούν στο μέλλον.

(Είναι άλλο πράγμα οι παρανοϊκές, παράλογες και παράνομες Αρχές και Νόμοι των Κράτων και τα αμφίβολα μέτρα των ανθρώπων και άλλο οι αρχαίοι όλων των λαών και οι αρχές της φύσεως και του σύμπαντος, το οποίο δεν γνωρίζουμε αν άρχισε ή αν δημιουργήθηκε -Η σωστότερη απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι: Δεν γνωρίζουμε. Έτσι ο Παρμενίδης και πολλοί άλλοι είπαν: <<Τον σύμπαν είναι άναρχο, αμεγεθές, αγέννητο και ανοριακό.>>, όπως ακριβώς η ίδια η ζωή όλων.) Ο δε Πλωτίνος είπε πως δεν γίνεται το πρώτο να δημιουργηθεί από κάτι άλλο διότι έτσι δεν θα είναι πρώτο αλλά δεύτερο, έτσι το πρώτο δεν δημιουργήθηκε ποτέ -Εμφανές από την σκέψη αυτήν πως όλα γίνονται χωρίς αρχή και τέλος.

Έτσι οι παντελώς άγνωστες αφανείς εκδόσεις μας ΙΣΗΓΟΡΙΑ εγκαινιάζουν την νέα σειρά βιβλίων ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΛΦΑΔΙΑ -χωρίς αρχή και τέλος- με δοκίμια πολιτικά, φιλοσοφίας, κοινωνικά, εγχειρίδια, ιστορικά και πολλά άλλα Αλφαδιάσματα των όσων ψεμάτων μαίνονται και δεσπόζουν εις τις σημερινές πόλεις. Δεν έχουμε φιλοδοξία να κατευθύνουμε και να ελέγχουμε τις γνώμες των ανθρώπων αλλά να δείξουμε και όσες άλλες γνώμες θάβονται διότι δεν συμφωνούν, ή δεν συνδράμουν, με τα δεσποτικά δογματικά αυταρχικά συστήματα παραπληροφόρησης των κρατιστών, οι οποίοι θέλουν όλα να γίνονται συνεχώς με τους ίδιους τρόπους, όπως αυτοί θέλουν, και όχι όπως θέλει η ίδια η ζωή να εξελίσσεται και να αλλάζει συνεχώς για να γίνει καλύτερη και σωστότερη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ναι μεν οι πρωτόγονοι ήταν η αρχή για να γεννηθούμε όλοι εμείς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα δεχθούμε όσα δεχόντουσαν οι προηγούμενοι, διότι ως εξελισσόμενοι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και όχι να διαιωνίζουμε τα όσα λάθη έκαναν λόγω άγνοιας. Δηλαδή κρατάμε τα σωστά και αλλάζουμε τα λάθη και αν κάνουμε εμείς λάθη τα βλέπουν οι επόμενοι και τα αλλάζουν. Έτσι δεν ακολουθούμε τους πρωτόγονους αλλά συμβουλευόμαστε από όσα έκαναν για να μην τα κάνουμε ξανά και συνεχώς, θεωρώντας πως όλα τα χθεσινά είναι καλύτερα από τα σημερινά. Δηλαδή αν έδερναν τις γυναίκες τους πρέπει να τις δέρνουμε και εμείς; Οχι αυτός ο πρωτογονισμός δεν είναι σωστός, δεν τον δεχόμαστε και τον αλλάζουμε. Αν τα σημερινά είναι χειρότερα από τα χθεσινά σημαίνει πως πολλά δεν γίνονται με σωστούς τρόπους και είναι βλαβερά και εμποδίζουν την εξέλιξή μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Κτενάς γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1985 στην Αθήνα. Έχει κάνει σπουδές πάνω στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και τη Δημοσιογραφία. Εργάζεται ως δημοσιογράφος, έχει εκδόσει δύο βιβλία λογοτεχνικού περιεχομένου και ένα παραμύθι πολιτικής θεωρίας, για μεγάλους. Ακόμα, έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή θεατρικού έργου και έχει γράψει τα κείμενα για την παράσταση του Θεάτρου Σκιών "Ο Καραγκιόζης δημοσιογράφος".

Γιώργος Κτενάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
118
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.259 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση