Το δίκαιο της μνηστείας και του γάμου στα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το δίκαιο της μνηστείας και του γάμου στα "Βασιλικά"

Νομοκανονική θεώρηση

Διαμαντόπουλος, Γεώργιος Π. πρεσβύτερος

19.91€ -23% 15.33€

Η παρούσα εργασία είναι μια θεολογική μελέτη στον τομέα του Κανονικού Δικαίου. Ο γάμος θεσμοθετήθηκε από τον εν Τριάδι Θεό μέσα στον Παράδεισο, γεγονός άκρως κοινωνικό και όχι μόνο. Συνδέεται με όλο το φάσμα της ζωής: συζυγία, προϋποθέσεις, αποτελέσματα και δημιουργία της, σχέσεις με γονείς, συμπεθέρους, παιδιά, λοιπούς στενούς συγγενείς και με το ευρύτερο σώμα της κοινωνίας. Κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία ο Γάμος αποτελεί Μυστήριο μέγα με διαμορφούμενες σχέσεις όλων των μελών της οικογένειας με την Παναγία Τριάδα, την Κυρία Θεοτόκο και σύμπασα τη στρατευομένη και θριαμβεύουσα εν ουρανοίς Εκκλησία.
Τα `Βασιλικά` αποτελούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα κατάλληλου εγχειριδίου σωστής διοικήσεως των ανθρώπων. Η σημασία τους έγκειται στο γεγονός ότι καταβάλλεται προσπάθεια από τους κοσμικούς άρχοντες της εποχής να προσλάβουν την ωφέλεια που απορρέει από το Κανονικό Δίκαιο και να σταλάξουν μέσα στο κοσμικό Δίκαιο την εμπειρία των Αγίων Πατέρων γύρω από το Μυστήριο του Γάμου και τη σωτηριολογία του ανθρώπου.
Ο πατήρ Γεώργιος Διαμαντόπουλος με την παρούσα μελέτη του στα `Βασιλικά` καταδεικνύει μεταξύ των άλλων την αγαθή βούληση των χριστιανών αυτοκρατόρων να χρησιμοποιήσουν τα χαρισματικά μαθησιακά αγαθά για το καλό των πολιτών και τη συμμετοχή τους στο Σώμα της μητέρας Εκκλησίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Διαμαντόπουλος, Γεώργιος Π. πρεσβύτερος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Έτος κυκλοφορίας:
2013
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
388
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.599 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση