Το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ουσιαστικό δίκαιο

Θεόδωρος Γ. Γεωργόπουλος

Γρηγόρης - Ευάγγελος Καλαβρός

Οι ραγδαίες αλλαγές στην Ευρωπαϊκή (οικονομική) διακυβέρνηση που πραγματοποιήθηκαν από το 2010 μέχρι σήμερα επέβαλαν την παρούσα Β` έκδοση του έργου μας `ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ` τ.Ι (Θεσμικό Δίκαιο) και τ.II (Ουσιαστικό Δίκαιο), αν και η νομολογία στον τομέα αυτόν δεν έχει προλάβει να εκφραστεί, σε αντίθεση με άλλα πεδία, τα οποία αξιοποιήθηκαν στην παρούσα έκδοση.
Οι αλλαγές ελήφθησαν υπόψη στο πλαίσιο του κύριου προορισμού του παρόντος έργου, που είναι ο διδακτικός για τις ανάγκες της διδασκαλίας του μαθήματος στις Νομικές Σχολές, αλλά και ο ενημερωτικός για το λοιπό νομικό αναγνωστικό κοινό. Κομοτηνή, Αθήνα, Reims Ιούλιος 2013 (Από τον πρόλογο της δεύτερης έκδοσης)

Με την δημοσίευση του παρόντος τόμου ολοκληρώνεται το έργο του οποίου το σκοπό και τα κίνητρα καθορίσαμε στον πρόλογο του Τόμου Ι.
Υπερβήκαμε συνεπώς την ενδημική αδυναμία παρομοίων προσπαθειών να παραμένουν ημιτελείς υποκύπτουσες στις συμπληγάδες άλλων υποχρεώσεων.
Η ποιότητα και η πληρότητα θα αξιολογηθούν από την ανταπόκριση που θα έχει στους ασχολούμενους με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ευρύτερα στην επιστημονική κοινότητα.
Οι ασφυκτικές ακαδημαϊκές προθεσμίες μας υποχρέωσαν προκειμένου να ανταποκριθούμε κατ` αποτέλεσμα στις υποχρεώσεις μας να ζητήσουμε την συμβολή στην συγγραφή του παρόντος τόμου επιλέκτων συναδέλφων μας. Θεωρούμε αυτονόητο να τους ευχαριστήσουμε και να δημοσιοποιήσουμε την συμβολή τους, όντας βέβαιοι ότι σε αντίθετη περίπτωση η ομογενοποίηση αλλά και η ποιότητα της συμβολής τους θα καθιστούσαν εντελώς δυσδιάκριτο το γεγονός.
Οι συνεργάτες μας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης Μιχάλης Χρυσομάλλης για το κεφάλαιο της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, ο Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Μεταξάς για το κεφάλαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και την ενεργειακή πολιτική, η Ειδική Επιστήμονας του Πανεπιστημίου Θράκης Δ.Ν. Ιωάννα Κυριτσάκη για τα κεφάλαια της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων, τον σχεδιασμό κοινών πολιτικών για την επίτευξη της κοινής αγοράς και την κοινωνική διάσταση της ενοποίησης, και η Ειδική Επιστήμονας του Πανεπιστημίου Θράκης Δ.Ν. Βιργινία Τζώρτζη για το κεφάλαιο των εξωτερικών σχέσεων.
Φυσικά την ευθύνη και για τα τμήματα αυτά έχουμε πλήρως εμείς. Κομοτηνή, Αθήνα, Reims Νοέμβριος 2010


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Θεόδωρος Γ. Γεωργόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γρηγόρης - Ευάγγελος Καλαβρός (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
384
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση