Το διεθνές καθεστώς των θαλασσών και των ωκεανών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το διεθνές καθεστώς των θαλασσών και των ωκεανών

Διεθνής πολιτική, διεθνές δίκαιο, διεθνής οργάνωση: Το διεθνές καθεστώς των θαλάσσιων βυθών, προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος, διεθνής οργάνωση και θάλασσα, το καθεστώς της Ανταρκτικής, το σύστημα της Ανταρκτικής

Γρηγόρης Ι. Τσάλτας

25.44€ -27% 18.57€

(. . .) Η μέθοδος που επελέγη για την ανάπτυξη του έργου στηρίζεται στην καταγραφή και ανάλυση των αρχών και κανόνων του δικαίου της θάλασσας μέσα από τη διαχρονική τους σταδιακή υιοθέτηση και μετά την αρχική αναλυτική παράθεση της ιστορικής εξέλιξης του χώρου. Γι’ αυτό και αφιερώθηκαν στο όλο εγχείρημα δύο ξεχωριστοί τόμοι, οι οποίοι συνοδεύονται από αναλυτικά παραρτήματα, πίνακες καθώς και σχετική ορολογία. Ο πρώτος τόμος αναφέρεται περισσότερο στη φύση του θαλάσσιου και ωκεάνιου χώρου και των πηγών του, καθώς και στην κατοχύρωση των ζωνών εθνικής δικαιοδοσίας. Ο δεύτερος τόμος αφιερώνεται στο καθεστώς των θαλάσσιων και ωκεάνιων βυθών σε συνδυασμό με τη διαχείριση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά και τη διεθνή οργάνωση στον τομέα της γενικότερης θαλάσσιας και ωκεάνιας προοπτικής διατήρησης της ζωής στον πλανήτη, καθώς και στο καθεστώς της Ανταρκτικής. Ένας τρίτος τόμος προβλέπεται εν καιρώ στον τομέα της ανάλυσης όλων των ειδικότερων στοιχείων και προοπτικών που αφορούν αποκλειστικά στην Ελλάδα και στα προβλήματα οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών της, κυρίως με την απέναντι Τουρκία αλλά και τα άλλα παράκτια κράτη, ειδικότερα του χώρου της νοτιοανατολικής Μεσογείου (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Γρηγόρης Ι. Τσάλτας

Γρηγόρης Ι. Τσάλτας (Συγγραφέας)

Ο Γρηγόρης Ι. Τσάλτας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία. Το 1978 ανακηρύχθηκε διδάκτορας με το βαθμό άριστα, με θέμα διδακτορικής διατριβής: "La Grece et le droit de la mer", υπό την εποπτεία του καθηγητή και ακαδημαϊκού Rene Jean Dupuy. Το 1982 εξελέγη επιμελητής στην έδρα Διεθνούς Δικαίου στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε., το 1986 επίκουρος καθηγητής και το 1996 αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει σε πολλά ξένα πανεπιστήμια. Κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναπτυξιακών και Περιβαλλοντικών Μελετών, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Παν/μίου, Αντιπρόεδρος της Association Internationale du Droit de l΄Urbanisme. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων στο χώρο του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης, που κυκλοφορούν στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2 από 2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
422
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.743 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση