Το δένδρο που το 'φεραν στο μουσείο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το δένδρο που το 'φεραν στο μουσείο

Μπίλη Βέμη

4.14€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789607805362

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2003

  • Εκδότης

    Μπιλιέτο

Το τελευταίο δέντρο, τοποθετημένο σαν έκθεμα στο Μουσείο, ξεσηκώνεται. Κουράστηκε να καθορίζεται ο ρόλος του από τη βούληση και τη ματιά των άλλων. Ανακαλύπτει όμως, πως το βλέμμα τους έχει ήδη αλλοιώσει ακόμη και την εξωτερική του εμφάνιση.


Ποιός είναι ο εαυτός του;


Στις διαδοχικές του αποκαλύψεις τον καθοδηγεί η πεισματάρα μνήμη ενός βαλσαμωμένου πουλιού.

Μπίλη Βέμη

Μπίλη Βέμη (Συγγραφέας)

Η Μπίλη ήταν μία εξαιρετική προσωπικότητα, ποιήτρια και μεταφράστρια λογοτεχνικών κειμένων, επιστήμων με ιδιαίτερα σημαντικό ερευνητικό, συγγραφικό και διδακτικό έργο. Ήταν αφοσιωμένη στις φοιτήτριες και τους φοιτητές που είχαν την τύχη να συμμετέχουν στα μαθήματά της και να εμπνέονται από αυτήν ως προς ζητήματα που αφορούν την αρχαιολογία, την ιστορική εκπαίδευση αλλά και την αξιοποίηση και προστασία της μουσειακής και ευρύτερης πολιτισμικής κληρονομιάς.

 

Η Μπίλη ήταν κυρίως ένας ιδιαίτερα αξιόλογος, διακριτικός και ευγενής άνθρωπος, με όραμα και πείσμα για τη ζωή, με βαθιά γνώση και πλούσια συναισθηματικά και διανοητικά αποθέματα που την καθιστούσαν μία εξαιρετικά καλή και πολύτιμη φίλη.

 

Η Μπίλη Βέμη, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, φοιτώντας ταυτόχρονα στην Ανωτέρα Σχολή Ξεναγών του Ε.Ο.Τ. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, όπου ειδικεύτηκε στη βυζαντινή Αρχαιολογία και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Η Μπίλη εμπιστεύτηκε το Καλειδοσκόπιο στα πρώτα του βήματα και μας έδωσε το υλικό που δούλευε χρόνια, με θέμα την τεχνολογία της γραφής. Ήταν ένα πολύτεχνο πρόγραμμα, μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρόταση με τίτλο «Πάνω σε τι και με τι» που ξεκίνησε πειραματικά το 1995  και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ, σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, στο Ελευθέριο Κορδελιό και στη Μενεμένη. Από αυτό το υλικό γεννήθηκε «Το κουτί της γραφής» που στα χρόνια που ακολούθησαν χρησιμοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, καθώς και σε τάξεις υποδοχής παλλινοστούντων.

Θα τη θυμόμαστε πάντα, να σκύβει πάνω από ένα νηπιαγωγάκι για να το βοηθήσει να πιάσει το καλάμι, να μιλά παθιασμένα σε εκπαιδευτικούς για τη σημασία της βιωματικής μάθησης, να απαγγέλει με αίσθημα τα λόγια του αγαπημένου της Τσάι Λουέν. Η Μπίλη πίστευε πως τα καλά παραμύθια και οι καλές ιστορίες δεν χάνουν ποτέ τη μαγεία τους και μπορούν να προσφέρουν στιγμές γνήσιας επικοινωνίας σε κάθε ομάδα, σε κάθε ηλικία.

 

Θα μας λείψουν η ζεστασιά της και η παθιασμένη της αφοσοίωση στα γράμματα.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Γ. Δημητράκης (Εικονογράφος)


Jacques Bouchard (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Παιανία
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
29
Διαστάσεις:
22x13.5
Βάρος:
0.125 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση