Το δένδρο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το δένδρο

Η ιστορία ενός δένδρου: Η ιστορία σας

Guido Mina Di Sospiro

Πόσο συχνά συναντάτε ένα παραμύθι όπου αφηγητής είναι ένα δέντρο; Ένα δέντρο που είχε αντικρίσει χίλιους χειμώνες πριν την άφιξη των Βίκινγκς στην Αμερική. Είναι ένα θηλυκό δέντρο που εξηγεί με ακρίβεια βοτανολόγου και έχει πρόσβαση στην συνειδητότητα και στην μνήμη όλων των άλλων δέντρων, ακόμα και στην μνήμη του δικού της γένους, του γένους στο οποίο ανήκει το πρώτο δέντρο που φύτρωσε στην Γη. Αυτή είναι η Ιστορία της Τάξου, της αρχαιότερης ανάμεσα στις αρχαιότερες. Και επειδή η ιστορία της συσχετίζεται άμεσα με την ιστορία της ανθρωπότητας, είναι και η δική σας Ιστορία. Αχ, ανθρωπότητα! Στην αρχή, επειδή, είναι ματαιόδοξη και άπειρη, η Τάξος απεχθάνεται αυτά τα αλλόκοτα δίποδα πλάσματα που εισέρχονται απότομα στον χώρο της, που εισβάλλουν στο ατάραχο δασύλλιό της μετατρέποντάς το σε βωμό αιματηρών θυσιών. Είναι ανεκτική απέναντι στις επόμενες γενιές που σέβονται και τιμούν την επιβλητική, ογκώδη μορφή της, που αναγνωρίζουν την μακροβιότητα και τις αυτό-ανανεωτικές της ικανότητες σαν μια έκφραση της ίδιας της Φύσης. Σταδιακά, αρχίζει να κατανοεί την δύναμή της. Επικοινωνεί με τα πουλιά και τα έντομα. Συλλέγει πληροφορίες μέσω των μυκήτων που την συνδέουν με όλα τα φυτά που ζουν στην περιοχή της. Ανακαλύπτει την τρομακτική ικανότητα της Τάξου να εξολοθρεύει όλα τα άλλα είδη του δάσους. Μετά από 2000 χρόνια, κι εκείνη βιώνει το θάνατό της. Ωστόσο, οι ρίζες της παραμένουν - και από αυτές αναπτύσσονται νέα βλαστάρια...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελευθερία Μαντζώρου

Ελευθερία Μαντζώρου (Μεταφραστής)

Η Ελευθερία Μαντζώρου γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 18 Απριλίου του 1976. Η πρώτη της επαφή με τον κλάδο της θεραπευτικής έγινε μέσα από τα κέντρα περίθαλψης άγριας πανίδας ΕΚΠΑΖΠ και ΣΠΠΑΖ, όπου εργάστηκε ως εθελόντρια επί ένα έτος περίπου. Έχει συμμετάσχει στα Προγράμματα Φυσικής Καλλιέργειας με τον Masanobu Fukuoka στο Νομό Πέλλας. Ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη, όπου διδάχτηκε το παραδοσιακό Τhai Massage στη σχολή της Lek Chaiya. Επίσης, είναι απόφοιτος του Chiang Mai Old Medicine Hospital, μιας σχολής αναγνωρισμένης από το Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Τhai Massage στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Guido Mina Di Sospiro (Συγγραφέας)

Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας της Ιταλίας ο Guido Mina di Sospiro, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Παβία, παρακολούθησε τη Σχολή Κινηματογραφικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας. Σήμερα είναι βραβευμένος συγγραφέας και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες. Ζει στην Ουάσινγκτον με τη σύζυγό του και τους τρεις γιους του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
211
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.421 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση