Το βιβλίο των προσώπων (Facebook)
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το βιβλίο των προσώπων (Facebook)

Παγιδευμένοι στο διαδίκτυο

Ανδρέας Κυριάκου

14.70€ -12% 12.94€

Τα ερωτικά παιχνίδια έχουν γίνει ρουτίνα στη σχέση του ζευγαριού. Η καθημερινή ενασχόληση με τα μέσα υψηλής τεχνολογίας, την τηλεόραση, τα κινητά τηλέφωνα και κυρίως το διαδίκτυο, δεν τους αφήνει να ζήσουν τη στιγμή, το τώρα σ` όλη του την ένταση. Ο δεσμός τους παραμένει επιφανειακός μέχρι τη στιγμή που μια άγνωστη γυναίκα με πολλές διασυνδέσεις, παθιασμένη με το διαδίκτυο, τους μπλέκει σ` απίστευτες περιπέτειες. Όλες οι απόκρυφες επιθυμίες τους αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Τεχνολογία και είδωλα γίνονται αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας, πραγματικότητα και ψευδαίσθηση μπερδεύονται. Η καθημερινή πολύωρη ενασχόληση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έχει πράγματι αλλοιώσει το χαρακτήρα των χρηστών; Μήπως απορροφά σε τέτοιο βαθμό, ώστε τελικά χανόμαστε στην απομόνωση και τη μοναξιά μόνιμα και ανεπανόρθωτα; Το ότι ο θάνατος είναι βέβαιος αυτό δε σημαίνει ότι και η ζωή είναι βέβαιη. Μπορείς να χάσεις το χρόνο σου χωρίς να έχεις ζήσει ποτέ. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ανδρέας Κυριάκου

Ανδρέας Κυριάκου (Συγγραφέας)

Ο Ανδρέας Κυριάκου κατάγεται από την Αμμόχωστο της Κύπρου. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου και είναι κάτοχος Master οf Science του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στη Μηχανική των Συστημάτων. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Πληροφορικής μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας, διευθυντής ποιότητας και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη Ζωγραφική. Έγραψε οκτώ μυθιστορήματα. Tο "Ηλιοβασίλεμα" είναι το έβδομο μυθιστόρημά του. Τα άλλα επτά είναι: Ο "Κύκλος του μεταξιού", που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2005 από τις εκδόσεις Γκοβόστη και τιµήθηκε με το πρώτο βραβείο βιβλίου 2007 της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, "Οι Πανοπλίες Αλλάζουν Χέρια" των εκδόσεων Αλεξάνδρεια που κυκλοφόρησε το 2007 με επιδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το "Βιβλίο των προσώπων" των εκδόσεων Σαββάλα 2010, η "Οδός Αισχύλου-Αμμόχωστος" των εκδόσεων Ίαµβος 2014, "Το σταυροδρόμι της βίας" των εκδόσεων Αγγελάκη 2015, το "Δώστε πίσω τη Ζωή μου" προς έκδοση και το "Πέρασµα στην έβδοµη ευτυχία" ανέκδοτο. Στις 12/3/2017 το βιβλίο "Οι Πανοπλίες Αλλάζουν Χέρια" βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων υπό την αιγίδα της OUNESCO και του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου με το Α΄ Βραβείο βιβλίου και "Βιβλίου της Χρονιάς 2017". Η OUNESCO του απένειμε τιμητικό έπαινο για την προσφορά του στον Πολιτισμό. Είναι συντονιστής του Συνδέσμου Αμμοχωστιανών Ελλάδας και αντιπρόεδρος του Ε.Π.Ο.Κ. Τα έργα του συγγραφέα χρονικά: "Πέρασμα στην έβδομη ευτυχία", ανέκδοτο 2000 "Ο Κύκλος του μεταξιού", εκδόσεις Γκοβόστη, 2005 "Οι Πανοπλίες Αλλάζουν Χέρια", εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 2007 "Το Βιβλίο των Προσώπων", εκδόσεις Σαββάλας, 2010 "Οδός Αισχύλου Αμμόχωστος", εκδόσεις Ίαμβος, 2014 "Το σταυροδρόμι της βίας", εκδόσεις Αγγελάκη, 2015 "Ηλιοβασίλεμα", εκδόσεις Αγγελάκη, 2018.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
268
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.415 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Ο Κυριάκου με εξέπληξε ακόμη μια φορά με τον…

★ ★ ★ ★ ★

Ο Κυριάκου με εξέπληξε ακόμη μια φορά με τον ρωμαλέο και γλαφυρό λόγο του που είναι πολυδιάστατος, μεταφυσικός, συναισθηματικός αλλά και εγκεφαλικός! Εκτός από τον εθισμό των χρηστών στο διαδίκτυο αγγίζει σε μεγάλο βάθος τη μοναξιά του σημερινού ανθρώπου ο οποίος παρά τις επιφανειακές σχέσεις του βρίσκει καταφύγιο σε σεξουαλικά υποκατάστατα και στην εικονική πραγματικότητα που απλόχερα του προσφέρει ο κυβερνοχώρος. Οι ήρωες του αντιφατικοί κι απρόβλεπτοι φαίνονται εξωπραγματικοί αλλά ταυτόχρονα είναι πέρα για πέρα αληθινοί και αντικατοπτρίζουν τη σημερινή κοινωνία με τα προβλήματα της, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Ο συγγραφέας όχι μόνο ενημερώνει, πληροφορεί, προβληματίζει αλλά ταυτόχρονα προσφέρει λύσεις. «Ζήσε τη στιγμή, το τώρα μέσα στη φύση και τον έρωτα ζητώντας συγγνώμη για τις ενοχές σου και αφέσου, ταπεινώσου, γνώρισε τον εαυτό σου.» Ο ίδιος ασχολήθηκε με την τεχνολογία τριανταπέντε χρόνια. Πιστεύω ότι με το έργο αυτό η σύγχρονη κυπριακή λογοτεχνία γίνεται πιο πλούσια και ελπίζω οι Έλληνες αναγνώστες να του δώσουν την προσοχή τους. Λευκωσία Ιούνιος 2010 Στέλλα Πέτρου Κριτικός-Λογοτέχνης

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 17/12/2010)

Το διάβασα το Σαββατοκυρίακο...Είναι πολύ καλό.…

★ ★ ★ ★ ★

Το διάβασα το Σαββατοκυρίακο...Είναι πολύ καλό. Περιγράφει και αποκαλύπτει με εκπληκτικό τρόπο τα γνωστά-άγνωστα του διαδικτύου. Το συνιστώ σε όλους. Ενα καλό βιβλίο για όλους!!!!!!

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 20/12/2010)