Το βιβλίο αποθήκης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το βιβλίο αποθήκης

Σύμφωνα με το Ν. 3052/2002: Οργάνωση, λογιστικός χειρισμός, υποκαταστήματα, τεχνικές εταιρίες, νομοθεσία, νομολογία, αποφάσεις Ε.Σ.Υ.Λ., υποδείγματα

κ.ά.

Ιωάννης Δ. Κεχράς

Ιωάννης Κ. Μαυροκορδάτος

44.00€ -11% 39.16€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789603017479

 • Κατηγορίες:

  Νομική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2004

 • Εκδότης

  Σάκκουλας Εκδόσεις Α.Ε.

Η σωστή τήρηση του βιβλίου αποθήκης είναι απαραίτητη για την καλή πορεία μιας επιχείρησης, τόσο για λόγους εσωτερικής πληροφόρησης και εσωτερικού ελέγχου, όσο και για λόγους φορολογικού ελέγχου.
Το παρόν έργο έχει σαν στόχο την αναλυτική παρουσίαση όλων των ζητημάτων που αφορούν στο βιβλίο αποθήκης και την επίλυση των δυσχερειών που προκύπτουν κατά την τήρησή του.
Έτσι αναλύει ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση των αποθηκών, τον λογιστικό χειρισμό και τα παραστατικά που είναι απαραίτητα για τη σωστή τήρηση βιβλίου αποθήκης, την τήρηση αυτού από τα υποκαταστήματα και τις τεχνικές εταιρίες και πλήθος άλλα χρήσιμα θέματα (αντιμετώπιση πλεονασμάτων, ελλειμμάτων, καταστροφών κ.λ.π.).
Ακόμη παρουσιάζει, επεξηγεί και αναλύει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και εξελίξεις που σημειώθηκαν στον τομέα της τήρησης του βιβλίου αποθήκης, ενώ παράλληλα πλαισιώνεται με χρήσιμα υποδείγματα καθώς και με πλούσια νομολογία των διοικητικών δικαστηρίων, με αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Λογιστικής καθώς και με εγκυκλίους και αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, με συνέπεια να προσεγγίζει από όλες τις πλευρές το αντικείμενό του. Το όλο έργο συμπληρώνεται με αναλυτικό αλφαβητικό ευρετήριο των περιλαμβανομένων θεμάτων και όρων, ώστε να διευκολύνεται ο αναγνώστης στην ανεύρεση του ζητούμενου θέματος.
Απευθύνεται τόσο στους φοροτεχνικούς και φορολόγους, όσο και στα στελέχη των επιχειρήσεων και καταβλήθηκε προσπάθεια, ώστε η παρουσίασή του να είναι απλή και κατανοητή, για να διαβάζεται από όλους, ασχέτως επιπέδου λογιστικών γνώσεων ή εμπειρίας.

Ιωάννης Δ. Κεχράς

Ιωάννης Δ. Κεχράς (Συγγραφέας)

Ο δρ. Ιωάννης Δ. Κεχράς είναι γνωστός στον επιστημονικό και επιχειρηματικό χώρο ως ειδικός κοστολόγος αναλυτής. Οι βασικές του σπουδές στις οικονομικές και λογιστικές επιστήμες έγιναν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (τ. Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και είναι Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου της Αθήνας στο οποίο έχει διδάξει και στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα είναι έκτακτος συνεργάτης καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Διετέλεσε μέλος των επιστημονικών ομάδων που διαμόρφωσαν: - Το Επαγγελματικό Περίγραμμα "Στελέχους Διαχείρισης Αποθήκης", που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Πιστοποίησης Στελεχών (Ε.ΚΕ.ΠΙ.Σ.) του "Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (Κ.Α.ΕΛ.Ε.)". - Μέρος του Προγράμματος "ARTEMIS", που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Έρευνας (ΙΝ.Ε.) της Γ.Σ.Ε.Ε. και αφορά τη διαχείριση της καινοτομίας στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη. Επί σειρά ετών διετέλεσε ανώτερο στέλεχος κορυφαίας διεθνούς εταιρείας στην οποία σχεδίασε και εφάρμοσε πλειάδα κοστολογικών εφαρμογών και συστημάτων πληροφόρησης (reporting systems). Από το έτος 1994 και μέχρι σήμερα ασκεί διαρκή έρευνα γύρω από την ανάλυση, σχεδιασμό, οργάνωση και τρόπους εφαρμογής των συστημάτων A.B.C. και Α.Β.Μ. (Activity Based Management). Σήμερα παρέχει τις υπηρεσίες του σε οικονομικές μονάδες ως σύμβουλος σε θέματα κοστολόγησης και διοικητικής λογιστικής. Έχει υπάρξει εισηγητής σε συνέδρια και επιχειρησιακές επιμορφωτικές ημερίδες, ενώ μεγάλες αριθμός επιστημονικών του μελετών και άρθρων έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Κ. Μαυροκορδάτος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Παπαγιάννης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
525
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.995 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση