Το βαλς της Μεσογείου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το βαλς της Μεσογείου

Buket Uzuner

Κωνσταντινούπολη, Βόσπορος. Στον κήπο ενός σπιτιού δυο παιδικά χέρια σφίγγουν μια όμορφη πέτρα κι εδώ αρχίζει η ιστορία της Αντά και του Τουνά. Ύστερα τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει.
Κωνσταντινούπολη, Βόσπορος. Ο ήχος του πολεμικού αεροπλάνου ξαφνιάζει ένα πρωί τον Τουνά και βαριά χτυπήματα στην πόρτα τον φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με μια ομάδα στρατιωτών. Η χώρα κινητοποιείται. Πόλεμος. Εμφύλιος πόλεμος. Ο Τουνά καλείται να εκπληρώσει το χρέος του.
Τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει στη ζωή των δύο ηρώων. Στους ενδιάμεσους σταθμούς ο καθένας θα δώσει ένα κομμάτι από τον εαυτό του αλλά και θα πάρει κάτι εξίσου πολύτιμο. Μέσ΄ από μια πολυκύμαντη, εξαίσια μέσα στις αντιθέσεις της, πορεία, η διαδρομή για τον Τουνά και την Αντά θα τελειώσει κάποτε εκεί ακριβώς όπου είχε αρχίσει.
Ένα σπουδαίο αντιπολεμικό βιβλίο, όπου τίθενται ερωτήματα για τον πόλεμο, κάθε είδους πόλεμο, και παράλληλα εξετάζονται θέματα λεπτά γύρω από την αγάπη, τον έρωτα και το πάθος.

Buket Uzuner

Buket Uzuner (Συγγραφέας)

Η Μπουκέτ Ουζούνερ είναι μια από τις πιο αξιόλογες και διάσημες συγγραφείς της σύγχρονης τουρκικής λογοτεχνίας. Γεννήθηκε το 1955 στην Άγκυρα και έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου. Η ίδια ομολογεί πως η μεγαλύτερη αδυναμία της είναι ότι δεν μπορεί να μείνει μόνιμα σ΄ ένα μέρος. Λατρεύει τα ταξίδια, κοντινά και μακρινά, με τρένο, αεροπλάνο και πλοίο, αρκεί να έχει μαζί της χαρτί και μολύβι για να μπορεί να γράφει. Έχει εκδώσει συλλογές διηγημάτων, ταξιδιωτικά βιβλία και μυθιστορήματα. Το 1993 τιμήθηκε με το βραβείο Yunus Nadi για το μυθιστόρημά της "Ο ήχος του βηματισμού των ψαριών" και το 1998 ανακηρύχθηκε μια από τις 75 πιο σημαντικές γυναίκες στην 75χρονη ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας. Το "Βάλς της Μεσογείου" τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης το 1998 και έχει μεταφραστεί ως τώρα σε τέσσερις γλώσσες. Η Μπουκέτ Ουζούνερ έχει ένα γιο και μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Κωνσταντινούπολη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θάνος Ζαράγκαλης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
488
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.725 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση