Το Ασέδιο των Κορυφών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το Ασέδιο των Κορυφών

Ήτοι Περί της ενδόξου πολιορκίας της περιφήμου πόλεως Κερκύρας της υπό των Τούρκων γενομένης κατά το σωτήριον έτος 1716

Γιώργος Α. Αθανάσαινας

29.92€ -10% 26.93€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789603191919

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2001

 • Εκδότης

  Μακεδονικές Εκδόσεις

«... Είναι οι πρώτες δεκαετίες του δέκατου όγδοου αιώνα, τότε που άρχισε να διαμορφώνεται βαθμιαία ο χάρτης της σύγχρονης Ευρώπης.
Γαλέρες και νάβες, αρμάδες ολόκληρες, με διάφορες σημαίες, διασχίζουν τα νερά του Αρχιπελάγους, του Ιονίου, της Αδριατικής και της Μεσογείου, με τα πανιά τους φουσκωμένα από τις φιλοδοξίες των ηγεμόνων και τις δολοπλοκίες καρδιναλίων και πασάδων.
Το 1716, στη διάρκεια του 7ου Βενετοτουρκικού Πολέμου, ο Οθωμανικός στόλος αποβιβάζει πολυάριθμα στρατεύματα στο νησί της Κέρκυρας και πολιορκεί την πόλη της. Ένα από τα κυριότερα οχυρά πέφτει στα χέρια των Τούρκων, όμως ο Σάξωνας γεροστρατάρχης Σούλεμπουργκ, που ηγείται της άμυνας, σκαρφαλώνει στις επάλξεις με το σπαθί στο χέρι και τους γκρεμίζει, ανατρέποντας συγχρόνως την πορεία αιώνων `ιστορικής αναγκαιότητας` και δείχνοντας πώς μικρά γεγονότα του περιθωρίου διαμορφώνουν κάποτε τη ροή της ιστορίας.
Οι δίδυμες μάχες της Κέρκυρας στο Ιόνιο και του Πετροβάραντιν στη Σερβία ανακόψανε την προέλαση των Οθωμανών προς την Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη και η Κέρκυρα κατατάχτηκε έτσι, μαζί με τη Βιέννη και τη Μάλτα, στην τριάδα των χριστιανικών φρουρίων που παρόλον ότι πολιορκήθηκαν επανειλημμένα από τους Τούρκους, δεν έπεσαν.
Αυτά τα γεγονότα αποτελούν το θέμα τούτου του βιβλίου. Ο αναγνώστης θα διαβάσει μάχες σε στεριές και θάλασσες, ιστορίες κατασκόπων, πάθη απλών ανθρώπων, δοσμένα από πρώτο χέρι, όπως τα έγραψαν οι πρωταγωνιστές τους κι όπως σώζονται στα Αρχεία, μεταφρασμένα από το συγγραφέα και δημοσιευόμενα, τα περισσότερα, για πρώτη φορά ...»
Κ. Ι. Καλατζής


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Α. Αθανάσαινας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
664
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.375 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση