Τηλεθέαση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τηλεθέαση

Γιατί εκτιμάται: Πως παράγεται: Μερικά κρίσιμα θέματα: Η εικόνα της στην Ευρώπη και στην Ελλάδα: Οι αμφισβητήσεις των μετρήσεων τηλεθέασης στην Ελλάδα

Μανώλης Χαιρετάκης

7.61€ -24% 5.78€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789601622347

 • Κατηγορίες:

  Κοινωνικά Προβλήματα

 • Έτος κυκλοφορίας

  2007

 • Εκδότης

  Πατάκη

Η είσοδος της τηλεόρασης στην Ελλάδα έφερε μαζί της και την έννοια της τηλεθέασης, δηλαδή της ποσοτικής εκτίμησης και της ανάλυσης - με βάση κυρίως δημογραφικά χαρακτηριστικά - του ακροατηρίου που παρακολουθεί ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, του ακροατηρίου ενός τηλεοπτικού σταθμού, ή και του συνόλου των τηλεοπτικών σταθμών, ως προς ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Από την απορρύθμιση των ηλεκτρονικών μέσων και μετά, η τηλεθέαση έγινε ένας ιδιαίτερα δημοφιλής όρος, αποκτώντας πλατιά δημοσιότητα, μέσα σε ένα κλίμα αυξανόμενης εμπορευματοποίησης των Μ.Μ.Ε. Στον παράγοντα τόμο, γίνεται αναφορά: στην ανάγκη για την ποσοτική εκτίμηση της τηλεθέασης, στη διαδικασία παραγωγής της τηλεθέασης, σε μερικά χρήσιμα - και κρίσιμα - επιμέρους θέματα, στην ευρωπαϊκή εικόνα της μέτρησης της τηλεθέασης, στην τηλεθέαση στην Ελλάδα, αλλά και στο συνεχώς επίκαιρο θέμα της αμφισβήτησης των μετρήσεων τηλεθέασης στην Ελλάδα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μανώλης Χαιρετάκης

Μανώλης Χαιρετάκης (Συγγραφέας)

Ο Μανώλης Χαιρετάκης είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου δίδασκε θεωρία και εφαρμογές των Μ.Μ.Ε. και της διαφήμισης.. Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάσθηκε για δύο περίπου δεκαετίες σε ελληνικές και ξένες διαφημιστικές εταιρείες, σαν υπεύθυνος του τομέα του προγραμματισμού των ΜΜΕ και της έρευνας για τα ΜΜΕ. Έχει δημοσιεύσει πάνω από δέκα βιβλία και περισσότερο από 300 άρθρα και μελέτες για τα Μ.Μ.Ε. και είναι μέλος διεθνών ινστιτούτων για τα Μ.Μ.Ε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
91
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.163 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση