Τηλεόραση και διαφήμιση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τηλεόραση και διαφήμιση

Η ελληνική περίπτωση

Μανώλης Χαιρετάκης

35.73€ -10% 32.16€

Η διαχρονική ανέλιξη της τηλεόρασης και της διαφήμισης στην Ελλάδα αποτελεί το κεντρικό θέμα αυτού του βιβλίου, με έμφαση στις οικονομικές και κοινωνικές τους διαστάσεις και προεκτάσεις. (. . .) Η έμφαση, κατά την πορεία εκτύλιξης του κειμένου, στην διερεύνηση της οικονομικής και κοινωνικής διάστασης αυτών των δύο ουσιαστικών συντελεστών των Μ.Μ.Ε., της τηλεόρασης και της διαφήμισης, και η ενσωμάτωσή τους στην ευρύτερη συλλογικότητα των επικοινωνιακών συστημάτων, στα πλαίσια των διαρθρωτικών μεταβολών των αντίστοιχων πολιτικών στον Ευρωπαϊκό, κυρίως, ορίζοντα, δίδει την δυνατότητα για την θεμελίωση αρκετών συγκρίσεων, χρήσιμων στην αποτύπωση ενός συνολικότερου επικοινωνιακού γίγνεσθαι. (. . .)


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Μανώλης Χαιρετάκης

Μανώλης Χαιρετάκης (Συγγραφέας)

Ο Μανώλης Χαιρετάκης είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου δίδασκε θεωρία και εφαρμογές των Μ.Μ.Ε. και της διαφήμισης.. Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάσθηκε για δύο περίπου δεκαετίες σε ελληνικές και ξένες διαφημιστικές εταιρείες, σαν υπεύθυνος του τομέα του προγραμματισμού των ΜΜΕ και της έρευνας για τα ΜΜΕ. Έχει δημοσιεύσει πάνω από δέκα βιβλία και περισσότερο από 300 άρθρα και μελέτες για τα Μ.Μ.Ε. και είναι μέλος διεθνών ινστιτούτων για τα Μ.Μ.Ε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος - Ιωάννης Δ. Μεταξάς

Αναστάσιος - Ιωάννης Δ. Μεταξάς (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Α-Ι. Δ. Μεταξάς, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2012) έχει διατελέσει Προσκεκλημένος Καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Aix-en-Provence, της Βουδαπέστης (ELTE) και του Στρασβούργου (Universite R. Schuman, Ecole Doctorale). Στο τελευταίο διοργανώθηκε, το 2008, Διεθνής διάσκεψη, "Conference Metaxas", με θέμα "Art et Pouvoir: a propos des peintures diachroniques". Το 2010 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κρήτης στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου που οργανώθηκε με θέμα: "Πολιτική Επιστήμη-Σύγχρονα διακυβεύματα και η συμβολή του Α-Ι. Δ. Μεταξά". Είναι τακτικό Μέλος της "Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα" και εκπρόσωπός της στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καθώς και Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του "Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου" και του "Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" στο οποίο είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος. Τα ενδιαφέροντά του, μέσα από τα βιβλία του, τα άρθρα του και τις "Επιφυλλίδες" του στην εφημερίδα "Το Βήμα", εστιάζονται στη μελέτη του πολιτικού λόγου και στα φαινόμενα μετάθεσης εξουσίας από τις θεσμικές σε άτυπες μορφές.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
706
Διαστάσεις:
21x15
Βάρος:
1.128 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση