Τι είναι ο Χριστός
zoom in

Οι "θέσεις" εκείνων που αρνούνται τον Χριστό είναι "φθηνές"· πολύ "φθηνές"· φθηνές ακόμη και για ανθρώπους που το έχουν 100% σίγουρο ότι δεν υπάρχει Θεός!
Εξετάζοντας τις θεωρίες αυτές, ακόμη και ο πιο απλός άνθρωπος το καταλαβαίνει, ότι δεν αρκεί να λέει κανείς ότι δεν πιστεύει στον Θεό.
Αν θέλει να είναι λογικός και οι γνώμες του σεβαστές, πρέπει να λέει πράγματα που να "στέκουν"· και να μην εφαρμόζει την μέθοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προκειμένου να λύσει τον "γόρδιο δεσμό"!
Τί μέθοδο εφάρμοσε ο Αλέξανδρος;
Λόγια ξεκάθαρα: τραμπουκίστικη!
Μη μπορώντας να λύσει τον γόρδιο δεσμό με την δύναμη του μυαλού του, τον έκοψε με την δύναμη του σπαθιού του! Όμως:
Αλλοίμονο σ΄ εκείνους που λύνουν τέτοια ζητήματα με τέτοιο τρόπο: τραμπουκίστικο!
Και πιο πολύ "αλλοίμονο" αν καμαρώνουν και ότι "κάτι" έκαμαν!...

Μητροπολίτης Νικοπόλεως Μελέτιος

Μητροπολίτης Νικοπόλεως Μελέτιος (Συγγραφέας)

Ο π. Μελέτιος Καλαμαράς γεννήθηκε στην Αλαγονία της Μεσσηνίας τον Σεπτέμβριο του 1933 και πέθανε στην Πρέβεζα τον Ιούνιο του 2012. Αρχιμανδρίτης στην Καλαμάτα και στην Αθήνα, και από τον Μάρτιο του 1980 μέχρι τον θάνατό του Επίσκοπος της Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Ίσχυσε για τον π. Μελέτιο, σε όλο της το μεγαλείο, η επισήμανση του συγγραφέα Βιργκίλ Γκεοργκίου, με τον οποίο και γνωριζόταν, ότι: "Ο ιερέας δεν είναι άνθρωπος, αλλά η θυσία ενός ανθρώπου που προστίθεται στη θυσία του Χριστού. Αυτό είναι ιεροσύνη". Αυτό έδειχνε σε όλη τη διάρκεια της ιερατικής του ζωής ο π. Μελέτιος, και με όλη του τη ζωή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
256
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.391 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση