Τι είναι ο τεκτονισμός και οι σκοποί του ή το νόημα του τεκτονισμού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τι είναι ο τεκτονισμός και οι σκοποί του ή το νόημα του τεκτονισμού

Albert Pike

Ο Άλμπερτ Πάικ σημάδεψε με την παρουσία του την ιστορία του Παγκόσμιου Ελευθεροτεκτονισμού. Επεξεργάστηκε εκ νέου τις διδασκαλίες και τα Τυπικά του Αρχαίου και Αποδεκτού Σκωτικού Τύπου, και τους έδωσε την πραγματική εσωτερική τους διάσταση. Στο πλούσιο συγγραφικό έργο του απέδειξε ότι ο Ελευθεροτεκτονισμός αποτελεί συνέχεια της πεμπτουσίας όχι μόνο των αρχαίων Μυστηρίων, αλλά και των πρωτοχριστιανικών μυστηριακών Σχολών.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επιρροή του στον Ελληνικό Ελευθεροτεκτονισμό. Συνεργάζεται με τον ιδρυτή του Ελληνικού Τεκτονισμού Πρίγκιπα Ροδοκανάκη σε θέματα Ροδοσταυρισμού, ο οποίος μετέφρασε όλους τους βαθμούς του Αρχαίου και Αποδεκτού Σκωτικού Τύπου στα ελληνικά. Απογοητευμένοι και οι δύο από τα τυπικά και τις διδασκαλίες της Societas Rosicruciana in Anglia, εργάζονται πάνω σε αυθεντικά Ροδοσταυρικά κείμενα που διέθετε η οικογένεια Ροδοκανάκη...

Κίμων Θεοδωρόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Κίμων Θεοδωρόπουλος είναι καθηγητής στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας. Παράλληλα ασχολείται με μεταφράσεις βιβλίων πνευματικού περιεχομένου, και κυρίως έργων του Σβέντενμποργκ και Σούφι ποιητών.

Albert Pike (Συγγραφέας)

Ο Albert Pike γεννήθηκε στην Βοστώνη των Η.Π.Α. στις 29 Δεκεμβρίου 1809 και πέθανε στις 2 Απριλίου του 1891.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
89
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.159 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση