Τι είναι η κλινική;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τι είναι η κλινική;

Τα εργαλεία της ψυχαναλυτικής κλινικής

Jean - Richard Freymann

14.84€ -26% 10.98€

Το βιβλίο αυτό είναι ένα σύντομο ταξίδι στην ιστορία της κλινικής ή, με άλλα λόγια, στην προϊστορία της ψυχανάλυσης.
Από τον Πινέλ στον Σαρκό, από τον Μεσμέρ στον Φρόυντ και τον Λακάν, διαγράφονται η αιωνιότητα της μελαγχολίας και η έκφραση της υστερίας.
Χάρη στα εργαλεία με τα οποία μας εφοδίασαν οι Φουκώ και Κανγκιλέμ, μπορεί να σκιαγραφηθεί η επιστημολογική τομή μεταξύ της ψυχιατρικής κλινικής και της ψυχαναλυτικής κλινικής.
Διότι να αναλύει κανείς σήμερα τις μορφές της μεταβίβασης σημαίνει να πραγματεύεται διαφορετικά τη σχέση που έχει το «ομιλ-όν» υποκείμενο με το φύλο, τον έρωτα, το θάνατο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατερίνα Χατζή (Μεταφραστής)


Jean - Richard Freymann

Jean - Richard Freymann (Συγγραφέας)

Ο Ζαν-Ρισάρ Φρεμάν είναι ψυχαναλυτής (ψυχιατρικής κατεύθυνσης) εκπαιδευμένος στην Ψυχαναλυτική Σχολή του Στρασβούργου. Το έργο του συνίσταται σε μια επιστροφή στην κλινική και στα θεμελιώδη κείμενα του σύγχρονου κόσμου. Είναι ο συγγραφέας των έργων: "Les Parures de l΄ Oralite", εκδόσεις Arcanes 1994, και "L΄ Acte", που ανήκει στη συλλογή "Les manifestations de l΄ inconscient", B.R.F.L., καθώς και πολυάριθμων δημοσιεύσεων που έχουν έναυσμα τη συνάντηση της ψυχανάλυσης, της ψυχιατρικής και της ψυχολογίας. Είναι καθηγητής στη Σχολή Ψυχολογίας και Ιατρικής του Στρασβούργου, καθώς και επιστημονικός διευθυντής του εκδοτικού οίκου Apertura-Aracanes.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελμίνα Βαλσαμοπούλου (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
223
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.349 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση