Θεσσαλονίκη 2003
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θεσσαλονίκη 2003

Η τελευταία μεγάλη σύγκρουση

15.90€ -10% 14.31€

Καθώς συμπληρώθηκαν εφέτος 10 χρόνια από την σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ιούνιο του 2003 στη Θεσσαλονίκη, θεωρήσαμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία των κοινωνικών και ιδιαίτερα των αναρχικών αγώνων να μην αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός, του οποίου -όπως και τόσων άλλων- τα σημάδια παραμένουν ανεξίτηλα.


Η δράση των ανθρώπων, που έδωσαν το παρόν σ αυτήν την συνάντηση αγώνα, δικαιώνεται όχι μόνο σε σχέση με την ιστορική στιγμή, κατά την οποία εκδηλώθηκε, αλλά και με τα όσα διαδραματίζονται στις ημέρες μας, αφού η κατάσταση την οποία βιώνουν σήμερα οι άνθρωποι του ελλαδικού χώρου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό ΚΑΙ σε εκείνη τη συνάντηση των εξουσιαστών.


Η μεγάλη παρουσία αγωνιζόμενων ανθρώπων στο μπλοκ των αναρχικών και των αντι-εξουσιαστών, κατά την διάρκεια εκείνων των ημερών, επισφράγιζε μία κοινωνική και απελευθερωτική δυναμική, την οποία μόνον όσοι αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια και έχουν πετάξει στα σκουπίδια τους μυωπικούς φακούς της πολιτικής μπορούν να αντιληφθούν. Ούτως ή άλλως, η παρακαταθήκη παραμένει.


Ας έρθουμε, όμως, στην ύλη που περιλαμβάνεται σ αυτό το βιβλίο.


Με αυτήν την έκδοση επιχειρούμε πέραν της καταγραφής, την ανάδειξη των εμπειριών και την παρουσία του αναρχικού λόγου. Μέσα και από το υλικό που παρατίθεται (κείμενα, προκηρύξεις, αφίσες, συλλογικές και ατομικές απόψεις, φωτογραφίες, το υλικό που συμπεριελήφθη στην μπροσούρα που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2013 -αποτέλεσμα της συνεργασίας των ομάδων: Συσπείρωση Αναρχικών, Σύντροφοι για την Αναρχική Απελευθερωτική Δράση, Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ καθώς και συντρόφων/συντροφισσών-, χρονικά κινητοποιήσεων) μπορεί ο καθένας να κατανοήσει περισσότερα από αυτά που εμφανίζονται αλλά συγκαλύπτονται πίσω από διπλωματικές και γενικόλογες διατυπώσεις.


Ανέκαθεν θεωρούσαμε -και επιμένουμε πάνω στην θέση μας αυτή- πως η παρουσίαση γεγονότων και υλικών, που συνδέονται με την ιστορία των κοινωνικών και των αναρχικών απελευθερωτικών αγώνων, θα πρέπει να περιλαμβάνει όλο το συγκεντρωμένο στα χέρια μας υλικό, ανεξαρτήτως του κατά πόσον μας εύρισκε ή δεν μας εύρισκε, τότε ή τώρα, σύμφωνους με το περιεχόμενό τους. Μ αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σ όσους το μελετήσουν να εξάγουν τα συμπεράσματά τους, συνεκτιμώντας τις, επίσης, κατατεθειμένες απόψεις της συλλογικότητας που τα εκδίδει, οι οποίες αποτελούν κι αυτές μέρος της προσπάθειας για την ανάδειξη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, των πραγματικών δηλαδή γεγονότων.


Αντίθετα, εκείνες οι απόπειρες με τις οποίες επιχειρείται "κριτική" γεγονότων και καταστάσεων με μεθόδους παραπληροφόρησης, με την αποσιώπηση γεγονότων, με την παραχάραξη και την ψευδολογία, αρμόζουν σε αυτούς που κινούνται με ιδιοτελείς προθέσεις και ανταγωνιστικές προς την απελευθερωτική διεργασία κατευθύνσεις.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
240
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.891 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση