Θεός Αναίτιος.
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θεός Αναίτιος.

Περί του πλατωνικού μύθου του Ηρός.

Βασίλης Κάλφας

15.00€ -10% 13.50€

Η έκδοση Θεός αναίτιος: περί του πλατωνικού μύθου του Ηρός πραγματεύεται τον εσχατολογικό μύθο με τον οποίο κλείνει ο Πλάτων την Πολιτεία. Ο γενναίος Ηρ πεθαίνει στη μάχη, αλλά ο θάνατός του δεν είναι τελειωτικός. Θα αναστηθεί μετά από δώδεκα μέρες και θα διηγηθεί όσα είδε στον άλλο κόσμο —τις φρικτές τιμωρίες που περιμένουν τους άδικους και τις επιβραβεύσεις των δικαίων. Την μεταθανάτια εμπειρία του Ηρός την μεταφέρει στους συνομιλητές του ο Σωκράτης, παρεμβαίνοντας κάθε τόσο στην ιστορία και καταλήγοντας ότι ο μύθος αυτός «θα μπορούσε και εμάς να μας σώσει, αν τον πιστέψουμε» (621c).

Στο βιβλίο ενσωματώνεται μια καινούρια νεοελληνική απόδοση του πλατωνικού μύθου αλλά και επεξηγηματικά σχόλια ώστε να δοθεί η δυνατότητα μια συνολικότερης ερμηνείας του μύθου.

Βασίλης Κάλφας

Βασίλης Κάλφας (Συγγραφέας)

O Βασίλης Κάλφας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953. Είναι καθηγητής φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διευθύνει το περιοδικό "Υπόμνημα στη φιλοσοφία" και τη σειρά "Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι" στις εκδόσεις Πόλις. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία: - "Επιστημονική πρόοδος και ορθολογικότητα" (Σύγχρονα Θέματα 1983· β΄ έκδ. Νήσος 1997) - Πλάτων, "Τίμαιος" (κριτική έκδοση, Πόλις, 1995) - Αριστοτέλης, "Περί Φύσεως" (κριτική έκδοση, Πόλις, 1999) - "Φιλοσοφία και επιστήμη στην αρχαία Ελλάδα" (Πόλις, 2005) - (μαζί με τον Γιώργο Ζωγραφίδη), "Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι" (Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, 2006) - Αριστοτέλης, "Μετά τα Φυσικά, Βιβλίο Α΄ (κριτική έκδοση, Πόλις, 2009) - Αριστοτέλης, "Περί γενέσεως και φθοράς" (κριτική έκδοση, Νήσος, 2011), κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
160
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.314 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση