Θεοδώρα (μεταχειρισμένο)
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θεοδώρα (μεταχειρισμένο)

Η αυτοκράτειρα της Ανατολής

Guy Rachet

18.35€ -27% 13.40€

Αναμφίβολα, η μοίρα της Θεοδώρας υπήρξε από τις πιο θαυμαστές! Κόρη μιας πρώην εταίρας και, επισήμως, ενός φύλακα αρκούδων του βυζαντινού Ιπποδρόμου, θα γίνει, νυμφευόμενη τον Ιουστινιανό, αυτοκράτειρα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Στα νεανικά της χρόνια είναι ηθοποιός και εταίρα, όμορφη και γοητευτική, χωρίς ωστόσο η φιλοδοξία της να την έχει οδηγήσει να σκεφτεί την αυτοκρατορική πορφύρα. Πολύ γρήγορα, η Θεοδώρα αποκτά μεγάλη περιουσία, μέχρι τη μέρα που χάνει τα πάντα ως συνέπεια ενός ταξιδιού στην Κυρηναϊκή και την Αίγυπτο. Όμως εκεί ανακαλύπτει την πνευματική ζωή.
Μορφή με εξαιρετική χάρη αλλά και μεγαλοπρέπεια και δύναμη ταυτόχρονα, ετοιμάζεται να ζήσει την ασυνήθιστη περιπέτειά της...

Κατερίνα Καλαντζοπούλου (Μεταφραστής)


Guy Rachet

Guy Rachet (Συγγραφέας)

Ο Γκι Ρασέ γεννήθηκε στη Ναρμπόν. Από τα δεκαοκτώ του χρόνια άρχισε τα ταξίδια. Στη διάρκεια της τρίχρονης παραμονής του στη Σενεγάλη και στη Μαυριτανία, ανακαλύπτει το πάθος του για την αρχαιολογία, την ιστορία, τους λαούς της Ανατολής, την Αρχαιότητα, τις εθνολογικές σπουδές και προετοιμάζει ένα διδακτορικό για την αραβική Χασανία, δηλαδή το αραβικό ιδίωμα που μιλούν οι Μαυριτανοί. Με την επιστροφή του στη Γαλλία συνεχίζει τις προσωπικές του έρευνες και τη συγγραφή των μελετών του, ταυτόχρονα με τα πολυάριθμα ταξίδια του, που διαρκούν αρκετούς μήνες. Τα πρώτα του ταξίδια είναι στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Παράλληλα ετοιμάζει μια κριτική έκδοση (αποκατάσταση του ελληνικού κειμένου, με μετάφραση και σχόλια) της "Βιβλιοθήκης του Απολλοδώρου" για τον εκδοτικό οίκο "Belles Lettres". Μετά το γάμο του συνεχίζει τα ταξίδα του με τη σύζυγο και τα παιδιά του, επισκεπτόμενος τις χώρες της Ανατολής: Τουρκία, Λίβανο, Ιράκ, Συρία, Ιορδανία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Λιβύη, Τυνησία, απ΄ όπου επιστρέφει με πλήθος φωτογραφιών και πλούσιο ενημερωτικό υλικό. Από το 1960 είχε αρχίσει να δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σε πολλά περιοδικά, είτε εξειδικευμένα (κυρίως στο ενημερωτικό Δελτίο του Συνδέσμου Γκυγιώμ Μπυντέ, του οποίου αποτελεί μέλος) είτε εκλαϊκευμένα, όπως στο περιοδικό "Αρχαιολογία". Από το 1968 κι έπειτα δε σταμάτησε να δημοσιεύει εργασίες του για την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την αρχαιολογία, τον Μεσαίωνα, την προϊστορία, τη Γαλατία, την Ιταλία της Αναγέννησης. Μεταξύ 1968 και 1972 δημοσιεύει πολυάριθμες κριτικές και άρθρα στα "Φιλολογικά Νέα (Nouvelles Litteraires) και από το 1974 ως το 1976 διευθύνει τη "Μικρή Εγκυκλοπαίδεια Λαρούς". Το 1979 ξεκινά τη δημοσίευση ιστορικών μυθιστορημάτων, ορισμένα εκ των οποίων είχαν γραφτεί πολύ παλιότερα: "Μασάντα" γραμμένο το 1974, "Οι κήποι του Οσίριδος" κ.ά. Στο σύνολο πενήντα περίπου τόμοι και πάνω από διακόσια άρθρα και κριτικές. Από το 1984 στις δραστηριότητές του προστέθηκε κι αυτή του ομιλητή σε διαλέξεις και ξεναγήσεις, κυρίως σε ταξίδια ή κρουαζιέρες πολιτιστικού χαρακτήρα στην Αίγυπτο. Ελλάδα, Μεσόγειο ή Μέση Ανατολή. Ο Γκι Ρασέ είναι μέλος της Γαλλικής Προϊστορικής Εταιρείας, της Προϊστορικής Εταιρείας της Αριέλ, της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών, της Εταιρείας Λατινικών Σπουδών, της Εταιρείας των Αμερικανιστών, του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγου, καθώς και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αμερικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
556
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.91 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση