Θέματα μάνατζμεντ υπηρεσιών υγείας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θέματα μάνατζμεντ υπηρεσιών υγείας

Ζοπουνίδης, Κωνσταντίνος

21.00€ -26% 15.54€

Τα νοσοκομεία της χώρας θεωρούνται πλέον σύγχρονες επιχειρησιακές και οικονομικές μονάδες και πρέπει να παρακολουθούν τα σύγχρονα θέματα και τις τάσεις του επιστημονικού μάνατζμεντ.

Οι βασικές αρχές της διοίκησης επιχειρήσεων, της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, του μάρκετινγκ, της διαχείρισης τεχνολογίας και προμηθειών, και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ πρέπει να διέπουν όλα τα επίπεδα διοίκησης κάθε νοσοκομειακής μονάδας.

Τη δυσκολία για μια πιο αποτελεσματική διοίκηση των νοσοκομείων της χώρας επιτείνει το γεγονός ότι αυτά που ανήκουν στο ΕΣΥ, ποσοστό περίπου 37%, διαθέτουν διπλογραφικό σύστημα λογιστικής βάσει του οποίου μπορεί να γίνει κάθε ανάλυση των κριτηρίων αποδοτικότητας, επιδόσεων, ρευστότητας και φερεγγυότητας.

Με βασικό στόχο να αναλυθούν, να εξεταστούν και να προταθούν λύσεις για τα παραπάνω προβλήματα, πραγματοποιήθηκε η έκδοση του βιβλίου αυτού που περιέχει άρθρα ανθρώπων που προέρχονται από το χώρο της υγείας και προσεγγίζουν τη διάσταση μάνατζμεντ τόσο από θεωρητικής όσο και από πρακτικής σκοπιάς.

Το βιβλίο έρχεται να καλύψει νέα θέματα του μάνατζμεντ των υπηρεσιών υγείας και προσφέρει νέα μαθηματικά εργαλεία από το χώρο της επιχειρησιακής έρευνας και της πληροφορικής.

Απευθύνεται σε επιστήμονες και ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, σε υποψήφιους διδάκτορες, σε μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές, καθώς επίσης και σε στελέχη που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν νέα εργαλεία και μεθόδους επίλυσης σημαντικών και πολύπλοκων προβλημάτων του συστήματος υγείας.

Ζοπουνίδης, Κωνσταντίνος

Ζοπουνίδης, Κωνσταντίνος (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής και προέδρος του τμήματος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του εργαστηρίου συστημάτων χρηματοοικονομικής διοίκησης. Από το 1987, διδάσκει στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης τα μαθήματα χρηματοοικονομική διοίκηση, ανάλυση επενδυτικών αποφάσεων, καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης. Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου, για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυϊών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης χρηματοοικονομικών κινδύνων. Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. Επίσης, στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας σε θέματα μοντελοποίησης και λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων, του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις από την Royal Academy of Doctors of Spain (1997), την European Association of Management and Business Economics (1997), το Decision Sciences Institute (1999, 2000) και την Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (2001). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 30 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά πάνω στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ. Έχει πραγματοποιήσει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια πολλές διαλέξεις και μαθήματα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πολυκριτήριων συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
216
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.293 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση