Θαλασσινά καΐκια και βάρκες του τόπου μας, 18ος - 20ος αιώνας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θαλασσινά καΐκια και βάρκες του τόπου μας, 18ος - 20ος αιώνας

Ένα ταξίδι στον κόσμο των ξύλινων σκαριών της θάλασσας και του πολιτισμού μας

Συλλογικό έργο

Άρης Τσικοντούρης

Κώστας Αντωνίου

[...] Σκοπός της έκδοσης είναι να παρουσιάσει με απλό τρόπο τον πλούτο και την ποικιλία των ξύλινων καϊκιών και βαρκών που αρμένιζαν στις θάλασσές μας, από το 18ο μέχρι και τον 20ο αιώνα. Αν και η καταστροφή που έχει συντελεστεί στα ξύλινα σκαριά τις τελευταίες δεκαετίες είναι σχεδόν ολοκληρωτική, χάρη στην προσπάθεια καταξιωμένων μελετητών, ερευνητών και συλλόγων, έχουν σωθεί κάποια ξύλινα σκαριά, αλλά και τα ναυπηγικά τους σχέδια. Με γνώμονα πολλά από αυτά τα σωτήρια σχέδια και την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων, η παρούσα έκδοση παρουσιάζει κάθε καΐκι και βάρκα με μια καλαίσθητη εικονογράφηση, ενώ τα περιγράφει με τον πιο απλό τρόπο.
Ακόμα, συμπληρώνει την πληροφορία με λεπτομέρειες για τη χρήση του, το αρμένισμά του, τη ζωή των ανθρώπων που έζησε κοντά του, αλλά και με λαογραφικά στοιχεία ανάλογα με τον τόπο που το έχτιζαν και το χρησιμοποιούσαν. Επιπλέον, παρουσιάζει τα πιο γνωστά σκαριά με διαφορετικές αρματωσιές, καθώς κάθε σκαρί έφερε συγκεκριμένες αρματωσιές ανάλογα με το σχήμα, το μέγεθος και τη χρήση του. Με γραμμικά σκίτσα επίσης παρουσιάζονται οι πιο συνηθισμένες αρματωσιές του κάθε σκαριού σύμφωνα με αυτά που έχουν αναφερθεί ή έχουν απεικονιστεί σε φωτογραφίες ή γκραβούρες. [...]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άρης Τσικοντούρης (Συγγραφέας)

Ο ΆρηςΤσικοντούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Eίναι απόφοιτος του ΣΓΤΚΣ Αθήνας, έχει σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταπτυχιακό τίτλο στο Arts, Design & Humanities ΜΑ - De Monfort University of Leicester. Μετά από είκοσι χρόνια στο χώρο της δημιουργικής διαφήμισης και η συμμετοχή του σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες ακολούθησε την αληθινή του αγάπη, το βιβλίο. Μερίζες από δυο άκρες του ελληνισμού, την Πόλη και την Πύλο, δεν θα μπορούσε να μην αγαπήσει τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φύση. Η μακροχρόνια αυτή αγάπη του, τα αμέτρητα ταξίδια του και η επαφή του με τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και τους ανθρώπους του, τον οδήγησε στη συγγραφή, στη συμμετοχή και επιμέλεια εικονογραφημένων εκδόσεων για τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον, όπως: "Τα ψάρια τουτόπου μας", "Θαλασσινά καΐκια και βάρκες του τόπου μας", "Πειρατικά και κουρσάρικα σκαριά των θαλασσών μας" κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Αντωνίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Παντάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρτέον (Εικονογράφος)

Ο "Αρτέον" γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Με ρίζες από δυο άκρες του ελληνισμού, την Πόλη και την Πύλο, δε θα μπορούσε να μην αγαπήσει τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φύση. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής των ΤΕΙ Αθήνας και του ArtsMA - De Monfort University of Leicester. Μετά από είκοσι χρόνια στο χώρο της δημιουργικής διαφήμισης ακολούθησε την αληθινή του αγάπη, το βιβλίο. Ένας από τους ιδρυτές της Αρτέον Εκδοτικής, ερευνητής, λαογράφος και εικονογράφος έχει επιμεληθεί πολλές εικονογραφημένες εκδόσεις της, όπως: "Πειρατικά και κουρσάρικα σκαριά των θαλασσών μας". "Τα ψάρια του τόπου μας", "Θαλασσινά καΐκια και βάρκες του τόπου μας", "Πλεούμενα των λιμνών και ποταμών του τόπου μας" κ.ά.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
98
Διαστάσεις:
25x28
Βάρος:
0.602 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση