Τεχνητή νοημοσύνη
zoom in
54.74€ -10% 49.27€

Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ο τομέας της επιστήμης των υπολογιστών, που ασχολείται με τη σχεδίαση ευφυών υπολογιστικών συστημάτων, δηλαδή συστημάτων που επιδεικνύουν χαρακτηριστικά που σχετίζουμε με τη νοημοσύνη στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Το βιβλίο προσεγγίζει την Τεχνητή Νοημοσύνη οριοθετώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, περιγράφοντας τρόπους αναπαράστασης γνώσης για αυτά και αλγορίθμους αναζήτησης λύσεών τους. Επιπλέον, παρουσιάζει κλασικές εφαρμογές που ιστορικά ανήκουν στην περιοχή, όπως το σχεδιασμό ενεργειών, τη μηχανική μάθηση, τα συστήματα γνώσης, καθώς και πιο σύγχρονες εφαρμογές όπως τους ευφυείς πράκτορες και το σημασιολογικό διαδίκτυο. Το βιβλίο συμπληρώνεται με αλγορίθμους και παραδείγματα εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης υλοποιημένα σε PROLOG και CLIPS, δύο διαδεδομένες γλώσσες προγραμματισμού του χώρου. Πρωταρχικός σκοπός του βιβλίου ήταν να αποτελέσει ένα διδακτικό βοήθημα για τη διδασκαλία ενός εισαγωγικού μαθήματος στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Η πρώτη έκδοση έτυχε ευρείας αποδοχής από το σύνολο σχεδόν των Τμημάτων Πληροφορικής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στη δεύτερη έκδοση η ύλη αναδιαρθρώθηκε για διευκόλυνση της διδασκαλίας και υπάρχοντα θέματα αναβαθμίστηκαν, ιδωμένα υπό νέα οπτική γωνία. Τέλος, προστέθηκαν νέα θέματα μεγάλου ερευνητικού και εμπορικού ενδιαφέροντος, κάνοντας το βιβλίο κατάλληλο για χρήση σε εξειδικευμένα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά μαθήματα. Η τρίτη έκδοση συνοδεύεται από CD με διαφάνειες, προγράμματα και υλοποιήσεις αλγορίθμων, πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό, γλωσσάριο ορολογίας, κτλ. Το βιβλίο υποστηρίζεται διαδικτυακά στη διεύθυνση AIBOOK.CSD.AUTH.GR.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Βλαχάβας (Συγγραφέας)

Σπουδές: -Πτυχίο Φυσικού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1982). - Διδακτορικό Δίπλωμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1988). Ακαδημαϊκές θέσεις: -Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος στον Τομέα Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών του Τμήματος Φυσικής του AΠΘ (1985-1988). -Λέκτορας στον τομέα Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών του Τμήματος Φυσικής, AΠΘ (1990-1993). -Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του AΠΘ (1993-1998). -Επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής, Purdue, Indiana, USA (1ο εξάμ. 1997). -Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του AΠΘ (1999-2003). -Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του AΠΘ (2003-).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Βασιλειάδης (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Βασιλειάδης είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ. Έχει πτυχίο Φυσικής από το Α.Π.Θ. (1991), μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Aberdeen της Σκοτίας (1992) και Διδακτορικό σε "Παράλληλα συστήματα βάσεων γνώσης" από το Τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ. (1998).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φώτης Κόκκορας (Συγγραφέας)

Ο Φώτης Κόκκορας αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ το 1995. Το 1996 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Bristol. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Σακελλαρίου (Συγγραφέας)

Ο Ηλίας Σακελλαρίου αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ το 1995. Το 1996 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc από το τμήμα Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, με θέμα "Παράλληλα Συστήματα Λογικού Προγραμματισμού με Περιορισμούς".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πέτρος Κεφάλας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
864
Διαστάσεις:
25x18
Βάρος:
1.783 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση