Τεχνική της χιονοδρομίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τεχνική της χιονοδρομίας

Αλπικό σκι - Alpine Skiing, Carving Ski, Χιονοσανίδα - Snowboard, Σκι αντοχής - Cross Country Ski, Roller Ski

Βασίλης Φ. Γιοβάνης

Η τεχνολογία έχει συντελέσει σημαντικά στην εξέλιξη της χιονοδρομίας καθώς έχει ενισχυθεί το κύριο και βοηθητικό υλικό του εξοπλισμού του σύγχρονου χιονοδρόμου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χιονοδρόμοι να εξασκούνται στο αγαπημένο τους άθλημα 12 μήνες το χρόνο με ή χωρίς χιόνι.

Επίσης ο αριθμός των αγωνισμάτων διάφορων χειμερινών αθλημάτων αυξήθηκε έτσι, ώστε οι αθλητές να έχουν περισσότερες και καλύτερες επιλογές άθλησης, καθώς αναζητούν πιο θεαματικά αγωνίσματα. Με αυτή την αφορμή αποφάσισα να προσθέσω τα βοηθητικά αθλήματα στο πρόγραμμα διδασκαλίας του σκι με σκοπό την προσομοίωση της χιονοδρομίας μέσω του πατινάζ επί πάγου (ice skating) και μέσω του πατινάζ με Rollers επί εδάφους (in line skating), τα οποία έχουν παρόμοια μεθοδολογία με το σκι και εφαρμόστηκε επιτυχώς τα τελευταία 20 χρόνια στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σύγγραμμα αυτό αναφέρεται στα γενικά χαρακτηριστικά των χειμερινών αθλημάτων με σκοπό την απόδοση στην βασική τεχνική των επιμέρους αγωνισμάτων της χιονοδρομίας, η οποία έχει όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Βασίλης Φ. Γιοβάνης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
431
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.146 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση