Τεχνικές έκφρασης: Έκφραση - έκθεση Γ΄ λυκείου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τεχνικές έκφρασης: Έκφραση - έκθεση Γ΄ λυκείου

Μαρία Δ. Πετροπούλου

23.32€ -25% 17.47€

Tο βοηθητικό αυτό εγχειρίδιο εμπεριέχει πλήρες υλικό καθώς και διαφωτιστικές οδηγίες για το μάθημα της Έκφρασης - Έκθεσης της Γ` Λυκείου. Στηρίχτηκα στις θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου, έλαβα υπόψη μου τα κείμενα που εμπεριέχονται στους Θεματικούς Κύκλους, τα κριτήρια αξιολόγησης και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και αξιοποίησα το υλικό τους με επιπρόσθετες αναλύσεις, ασκήσεις και κριτήρια. Προς εμπέδωση της ύλης, πρόσθεσα ασκήσεις και κριτήρια αξιολόγησης (που στην πλειονότητά τους περιλαμβάνουν σχετικά πρόσφατα άρθρα). Όσον αφορά τη θεωρία, βασίστηκα στη «Λογική» του Ε. Π. Παπανούτσου και προσπάθησα να την καταστήσω κατανοητή στους μαθητές. Απώτερος στόχος μου είναι να βοηθήσω κάθε μαθητή να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις τελικές εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος και συνάμα να εμπλουτίσει τη σκέψη του και να αποκτήσει ευρύτερη παιδεία. Για τον λόγο αυτό αφιερώνω το βιβλίο μου σε κάθε μαθητή που έχει θέσει στόχους και αγωνίζεται να τους υλοποιήσει.

Το διαγώνισμα της Έκφρασης - Έκθεσης περιλαμβάνει:
Περίληψη ή διάγραμμα ενός κειμένου (25 μονάδες).
Ερωτήσεις θεωρίας (35 μονάδες).
Παραγωγή κειμένου σε ανάπτυξη 500-600 λέξεων περίπου, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο σε ένα συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλαίσιο (40 μονάδες).

Τέλος, ο μαθητής οφείλει να γνωρίζει καλά την ύλη της Γ΄ Λυκείου, να παρακολουθεί και να σχολιάζει σημαντικά θέματα της επικαιρότητας και να κάνει μια επανάληψη στα θέματα της Α΄ και της Β΄ Λυκείου.

Μαρία Δ. Πετροπούλου

Μαρία Δ. Πετροπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Πετροπούλου γεννήθηκε στην Άνω Γλυφάδα. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας. Από το 1997 διδάσκει το μάθημα της Έκφρασης-Έκθεσης σε μαθητές όλων των τάξεων Γενικού Λυκείου σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και Φροντιστήρια. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια στα Παιδαγωγικά και στην ψυχολογία. Υπήρξε συνεργάτιδα θερινών σχολείων. Αρθρογραφεί στις εφημερίδες "Το Βήμα", "Εφημερίδα των Συντακτών", στον διαδικτυακό ιστότοπο: http://www.protagon.gr, στην τοπική εφημερίδα "Πατρίς".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
383
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.804 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση