Τεστ δεξιοτήτων γενικών γνώσεων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τεστ δεξιοτήτων γενικών γνώσεων

Κατάλληλο για κάθε διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Νικόλαος Κολλίντζας

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται:
- Στους εκατοντάδες χιλιάδες υποψηφίους που στοχεύουν να διορισθούν στο δημόσιο μέσω του πριμοδοτικού -από πλευράς μορίων- διαγωνισμού του Τεστ Δεξιοτήτων που διενεργείται μέσω ΑΣΕΠ. Όπως προέκυψε από τον πρόσφατο διαγωνισμό της Τραπέζης της Ελλάδος, τα θέματα των κατηγοριών τόσο της Πανεπιστημιακής όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως ήταν κατά την συντριπτική τους πλειονότητα ίδια. Το γεγονός αυτό ακυρώνει τόσο την ενδεχόμενη απαξίωση κάποιων ερωτήσεων όσο την έλλειψη ισχυρού ενδιαφέροντος για ορισμένες από τις υπόλοιπες, από τις αντιδιαμετρικές κατηγορίες των υποψηφίων.
- Γενικότερα στο πλήθος των Ελλήνων που θέλουν όχι μόνο να ανακαλέσουν στη μνήμη τους όσες γνώσεις είχαν μάθει από τα μαθητικά τους χρόνια αλλά και να διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα σε ένα ευρύτερο πλήθος θεματολογικών ενοτήτων.

Κάθε τεστ περιλαμβάνει 100 ερωτήσεις το εννοιολογικό περιεχόμενο των οποίων είναι ανάμικτο ώστε να διατηρείται στο μέτρο του δυνατού ο ίδιος βαθμός δυσκολίας κατά την επιλογή ενός οποιουδήποτε τεστ.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους εκλεκτούς συνεργάτες καθηγητές τεσσάρων διαφορετικών ειδικοτήτων που βοήθησαν για την τελική παρουσίαση αυτού του βιβλίου και να υπενθυμίσω πως καλόπιστες υποδείξεις κάθε μορφής, έτοιμες να συμβάλουν στην βελτίωση του περιεχομένου είναι πάντα ευπρόσδεκτες.
Στοχεύοντας τέλος στην όσο το δυνατό πληρέστερη θεωρητική κατάρτιση των υποψηφίων για την αντιμετώπιση των ερωτήσεων του Τεστ Δεξιοτήτων, έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο σημειώσεων 2000 περίπου σελίδων που αφορούν τις εξής θεματολογικές ενότητες:
1) Πολιτικοί Θεσμοί.
2) Ευρωπαϊκοί Θεσμοί - Δίκαιο.
3) Μαθηματικές γνώσεις Άλγεβρας - Γεωμετρίας (επιπέδου γενικής παιδείας).
4) Βασικές έννοιες Φυσικής - Χημείας - Γεωλογίας.
5) Γεωγραφία (Υφηλίου - Ευρώπης - Ελλάδος).
6) Ελληνική Ιστορία (Από την προϊστορία έως τον 21ο αιώνα).
7) Θεωρία Νεοελληνικής Γραμματικής + Συντακτικού.
8) 2.500 ερωτήσεις γραμματολογικές, λεξιλογικές, ορθογραφικές.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Νικόλαος Κολλίντζας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
669
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.255 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση