Τάο Τε Κινγκ
zoom in
6.99€ -10% 6.29€

Η προφορική παράδοση της Κίνας και του Ταοϊσμού

σε ένα βιβλίο!

 

Τα αληθινά λόγια δεν είναι ωραία

Τα ωραία λόγια δεν είναι αληθινά.

Όποιος έχει αρετή δεν μακρηγορεί.

Όποιος μακρηγορεί δεν έχει αρετή.

Όποιος γνωρίζει το Ταό δεν είναι πολυμαθής,

Όποιος είναι πολυμαθής δεν το γνωρίζει.

 

Οι εκδόσεις Οξύ μέσα από τη σειρά Επίλεκτα, παραδίδουν σε νέα έκδοση και μετάφραση ένα από τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία ολόκληρης της ιστορίας. Το Ταό Τε Κινγκ (το Βιβλίο του Δρόμου και της Αρετής), ο θεμέλιος λίθος του Ταοϊσμού στην Ανατολική Ασία, δεν είναι ένα βιβλίο για να «βελτιώσετε» τον εαυτό σας, ούτε ένα «εκθαμβωτικό» εκδυτικισμένο κείμενο που αντανακλά με κάποιον τρόπο τη σοφία του αρχαίου κινεζικού πολιτισμού. Αποτελούμενο από περίπου 5000 ιδεογράμματα και γραμμένο τον 6ο π.Χ. αιώνα από τον μυθικό Κινέζο φιλόσοφο Λάο Τσε (τον «ασύλληπτο Δράκο του Ουρανού», κατά τη ρήση που αποδίδεται στον Κομφούκιο), το Ταό Τε Κινγκ πήρε την τελική του μορφή δύο με τρεις αιώνες αργότερα και κρατά μέχρι σήμερα τα κλειδιά της ανατολικής φιλοσοφίας διδάσκοντας τον Δρόμο: την προσαρμογή δηλαδή της αρχέγονης γνώσης στο βίωμα της πραγματικότητας – με απλά λόγια την αφαίρεση και την αρμονία.

Βιογραφία συγγραφέα:

Ο φιλόσοφος του Ταό και μυθικός συγγραφέας του Ταό Τε Κινγκ Λάο Τσε ή Λάο Τζου (Lao-Tzu· στη διάλεκτο Πινγίν Laozi· στην κινεζική Δάσκαλος Λάο) έζησε πιθανότατα τον 6ο π.Χ. αιώνα και ό,τι γνωρίζουμε γι’ αυτόν προέρχεται από την κινεζική παράδοση και πολύ μεταγενέστερες βιογραφίες του, που τον εντοπίζουν ως αρχειοφύλακα του αυτοκράτορα της Κίνας (δυναστεία Τσου) και μελετητή των ιερών διδασκαλιών. Σύμφωνα με τον θρύλο, ολοκληρώνοντας τη συγγραφή του Βιβλίου του Δρόμου (Ταό Κινγκ) και του Βιβλίου της Αρετής (Τε Κινγκ) εξαφανίστηκε καβάλα σ’ έναν βούβαλο και έζησε μέχρι τα 200 χωρίς να τον ξαναδεί κανείς. Το Ταό Τε Κινγκ είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο της κινεζικής γλώσσας.

Βασιλική Κοκκίνου (Μεταφραστής)


Lao Tsu (Συγγραφέας)

Ο Λάο Τσε, ένας από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους τής Κίνας, γεννήθηκε το 604 π.Χ. στα χωράφια έξω από το χωριό Κουέι Τε της επαρχίας Χο Ναν, και χρημάτισε γραμματικός του αυτοκράτορα και Φύλακας των Αρχείων της Αυλής στη Λουγιάνγκ. Απαυδισμένος απ΄ τη διαφθορά και την κακία των αυλικών, γέρος πια, εγκατέλειψε το βασίλειο και κατευθύνθηκε δυτικά. Πριν όμως χαθεί για πάντα, άφησε στον φύλακα ενός ορεινού περάσματος ολόκληρη τη σοφία που αποκόμισε από τη ζωή με τη μορφή ενός μικρού βιβλίου. Έτσι γεννήθηκε το "Τάο Τε Τσινγκ", το ιερό βιβλίο του Τάο και του Τε, που θα κατακτούσε ολόκληρη την Κίνα και θα γινόταν, μαζί με το "Κόκκινο Βιβλιαράκι" του Μάο και τα "Ανάλεκτα" του Κομφούκιου, το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο, όχι μόνο στην αχανή αυτή χώρα αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
136
Διαστάσεις:
16.5x12
Βάρος:
0.149 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση