Τα χρόνια της νεότητός του, ο ηδονικός του βίος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα χρόνια της νεότητός του, ο ηδονικός του βίος

Μυθιστόρημα

Πέρσα Κουμούτση

Τα χέρια του Κωνσταντίνου Βάκαρη είχαν ταξιδέψει στα σώματα των ωραιότερων γυναικών της Αλεξάνδρειας. Αυτά τότε, στα χρόνια της νεότητάς του. μα ο ερωτικός του βίος ήταν αμφιλεγόμενος. Εκείνος προτιμούσε να ξοδεύει τις νύχτες του είτε στην αγκαλιά της μικρής Άμαρ είτε με την Ανσάφ στα καπηλειά και τα μπορντέλα. Ήταν όμως κι εκείνη η νύχτα με τον ποιητή, που προσπαθούσε να κρύψει σα να μην υπήρξε ποτέ. Το πορτρέτο του Κωνσταντίνου Βάκαρη δε μοιάζει με του Ντόριαν Γκρέι και ο δικός του κόσμος είναι διαφορετικός. Ελαφρύς, μυρωδικός, γοητευτικά ξεπεσμένος, στην Αλεξάνδρεια του 1900 και κάτι. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πέρσα Κουμούτση

Πέρσα Κουμούτση (Συγγραφέας)

Η Πέρσα Κουμούτση, είναι συγγραφέας και μεταφράστρια λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στο Κάιρο, Αιγύπτου και ήρθε στην Ελλάδα αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Αιγυπτιακού Πανεπιστημίου του Καΐρου. Από το 1993 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη λογοτεχνική μετάφραση από τα αραβικά και τα αγγλικά. Εκτός από έργα αγγλόφωνων συγγραφέων, έχει μεταφράσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του Αιγύπτιου νομπελίστα λογοτέχνη Ναγκίμπ Μαχφούζ από τα αραβικά, καθώς και έργα άλλων σημαντικών Αράβων δημιουργών. Το 2001, τιμήθηκε για το σύνολο των μεταφράσεών της με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, ενώ το αιγυπτιακό κράτος την έχει βραβεύσει δύο φορές για τη συνεισφορά της στα γράμματα. Έχει λάβει Ειδική Διάκριση από το Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αλ Αζχάρ ενώ έργα της έχουν μεταφραστεί στην αραβική γλώσσα. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή λογοτεχνικά συνέδρια, ενώ κείμενα και πεζά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2002 μέχρι σήμερα έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα πάντα με κύριο άξονα τον διαπολιτισμικό διάλογο ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή. Τα βιβλία της "Στους δρόμους του Καΐρου" (2014), "Δυτικά του Νείλου" (2006) και "Αλεξάνδρεια στον δρόμο των ξένων" (2002) κυκλοφορούν από τον Εθνικό Οργανισμό Βιβλίου της Αιγύπτου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
256
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.391 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Ένα τρυφερό ψυχολογικό μυθιστόρημα που αναπαριστα…

★ ★ ★ ★

Ένα τρυφερό ψυχολογικό μυθιστόρημα που αναπαριστα την εσωτερικότητα και την πρόωρη γήρανση ενός περίζητου άντρα που κλείνεται όλο και περισσότερο στον εαυτο του, καταδικασμενος σε προωρη γηρανση απο τη μελαγχολια και τη θλίψη. Αναπαρίσταται η Αλεξάνδρεια του 1900-1902 και η σκιά της εφήμερης νυχτιας με τον ποιητή Καβάφη αγκαλιάζει όλο το μυθιστόρημα αλλά ποτέ δεν εμφανίζεται μπροστά στα μάτια μας. Στοιχειώνει τον πρωταγωνιστή και τον αναγνώστη. Πρωτότυπο και πολυ καλο εργο. Παναγιώτης Τουρλής

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 01/07/2011)