Τα στενά νερά
zoom in
8.00€ -26% 5.92€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • Κατηγορίες:

  Πεζογραφία , Νουβέλα

 • Έτος κυκλοφορίας

  1985

 • Εκδότης

  Ύψιλον

Δημήτρης Καλοκύρης

Δημήτρης Καλοκύρης (Υπεύθυνος Σειράς)

Γεννήθηκε το 1948 στο αχανές Ρέθυμνο. Σπούδασε νεοελληνική φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, όπου ίδρυσε το περιοδικό "Τραμ", καθώς και τις ομώνυμες εκδόσεις λογοτεχνίας και τέχνης (1971-87). Στην Αθήνα εξέδωσε το λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό περιοδικό "Χάρτης" (1982-87). Διετέλεσε διευθυντής συντάξεως και καλλιτεχνικός διευθυντής του πολιτιστικού περιοδικού "Το Τέταρτο" (1985-87). Έχει κάνει τρεις εκθέσεις κολάζ και εικονογράφησε βιβλία για παιδιά. Το 1996 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για το φαντασμαγορικό του σύγγραμμα "Η ανακάλυψη της Ομηρικής" και το 2014 με το βραβείο του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου του. Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 ασχολείται συστηματικά με το έργο του Μπόρχες με μεταφράσεις, ομιλίες, άρθρα, συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και ραδιοφωνικές εκπομπές. Συναντήθηκαν δύο φορές και συζήτησαν διεξοδικά. Το "Μπεθ" είναι το πρώτο βιβλίο που έχει γραφτεί για τον Μπόρχες στα ελληνικά.

Δημήτρης Τ. Άναλις

Δημήτρης Τ. Άναλις (Μεταφραστής)

Ο Δημήτρης Τ. Άναλις (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Δημήτρη Τσακανίκα) είναι γαλλόφωνος συγγραφέας, γνωστός από το ποιητικό και δοκιμιακό έργο του, ειδικός σε θέματα γεωστρατηγικής και σε προβλήματα των μειονοτήτων των Βαλκανίων. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι, τη Λοζάνη και τη Γενεύη. Η διατριβή του, για την "Κατάληψη της εξουσίας στα μεταπολεμικά Βαλκάνια", δημοσιεύτηκε το 1978 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις της Γαλλίας και χαιρετίστηκε ως η πρώτη σε βάθος ανάλυση της περιοχής αυτής. Επί δικτατορίας εργάστηκε στον ελβετικό Τύπο και κατόπιν στη γαλλική "Le Monde" και στο "Nouvelles Litteraires". Υπήρξε συνεργάτης, για μερικά χρόνια, της Υπηρεσίας Ενημέρωσης του υπουργείου Εξωτερικών, και, κατόπιν, ειδικός σύμβουλος για ζητήματα Δυτικής Ευρώπης. Έχει δώσει, επίσης, σεμινάρια και διαλέξεις στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών της Γαλλίας, σε ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από διακόσια άρθρα και μελέτες, καθώς και έξι βιβλία για τα θέματα αυτά. Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Επιτήρησης της Ομάδας Δικαιωμάτων και Μειονοτήτων. Είναι επίτιμο μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Julien Gracq

Julien Gracq (Συγγραφέας)

O Ζυλιέν Γκρακ (Julien Gracq), γεννήθηκε με αληθινό όνομα Louis Poirier στις 27 Iουλίου 1910 στο St. Florent-le-Vieil στις όχθες του Λίγηρα, μεταξύ Nάντης και Aνζέρ. Tην παιδική του ηλικία σημαδεύει το οικοτροφείο. Φοιτά αρχικά σε ένα Λύκειο της Nάντης, κατόπιν στο Παρίσι στο περίφημο Λύκειο Henri IV, στην Εcole Normale Superieure και στη συνέχεια στη Σχολή Πολιτικών Eπιστημών (Ecole des Sciences Politiques), από όπου παίρνει πτυχίο το 1933. Την εποχή εκείνη έρχεται σε επαφή με τον Αντρέ Μπρετόν, του οποίου το έργο, και ιδιαίτερα το μυθιστόρημα "Νάντια", τον κάνει να στραφεί στη λογοτεχνία. Kαθηγητής της Iστορίας, καταπιάνεται με τη διπλή του δραστηριότητα από το 1937. Aφενός γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα, "Au chateau d΄ Argol", το πιο "βίαιο και αφηρημένο βιβλίο του" κατά τους κριτικούς, σχετικά με τις φορτισμένες πλευρές ενός ερωτικού τριγώνου, με αναφορές στον Έντγκαρ Άλαν Πόε και στον Λωτρεαμόν, και αφετέρου αρχίζει να διδάσκει στα Λύκεια της Kιμπέρ, της Nάντης, της Aμιένης, και από το 1947 μέχρι τη συνταξιοδότησή του τo 1970 στο Λύκειο Claude-Bernard στο Παρίσι. Στη συνέχεια θα αποτραβηχθεί στη γενέτειρά του στις όχθες του Λίγηρα, στο χωριό St. Florent-le-Vieil, όπου θα ζήσει ως το τέλος της ζωής του (22 Δεκεμβρίου 2007, σε ηλικία 97 ετών). Έγραψε πάντα με το ψευδώνυμο Julien Gracq μυθιστορήματα, ποίηση, θέατρο και δοκίμια. O ίδιος μικρός παριζιάνος εκδότης, ο Jose Corti, δημοσίευσε όλα του τα βιβλία, τα εξής: "Au chateau d΄Argol" (1939), "Un beau tenebreux" (1945), "Liberte grande" (1946), "Andre Breton, quelques aspects de l΄ecrivain" (1948), "Le Roi pecheur" (1948), "La Litterature a l΄estomac" (1950), "Le Rivage des Syrtes" (1951, ελλ. έκδ. "Η ακτή των Σύρτεων"), "Prose pour l΄etrangere" (εκτός εμπορίου, σε μικρό σχήμα, 1952), "Un balcon en foret" (1958, ελλ. έκδ. "Μπαλκόνι στο δάσος"), "Preferences" (1961), "Lettrines I" (1967), "La Presqu΄ile" (1970), "Lettrines II" (1974), "Les Eaux etroites" (1976, ελλ. έκδ. "Τα στενά νερά"), "En lisant en ecrivant" (1980), "La Forme d΄une ville, (1985), "Proust considere comme terminus, suivi de Stendhal, Balzac, Flaubert, Zola" (1986), "Autour des sept collines" (1988), "Carnets du grand chemin" (1992), "Entretiens" (2002), "Plenierement" (Editions Fata Morgana, 2006, επανέκδοση ενός κειμένου για τον Αντρέ Μπρετόν που είχε δημοσιευτεί το 1967), "Manuscrits de guerre" (2011, έκδοση μετά θάνατον).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
68
Διαστάσεις:
18χ11
Βάρος:
0.077 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση