Τα ψέματα των παιδιών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα ψέματα των παιδιών

Γιατί τα λένε, πώς να τα ερμηνεύετε

Nessia Laniado

Gianfilippo Petra

10.60€ -26% 7.84€

Πώς να αντιδράσουμε στις μικρές υπεκφυγές των παιδιών, αφού ξέρουμε καλά ότι όποιος δηλώνει ότι δε λέει ψέματα είναι ψεύτης; Τα ψέματα είναι καμιά φορά αναγκαίο κακό, ένας τρόπος για να τα βγάζουμε πέρα στην καθημερινή μας ζωή. Πώς όμως να καθορίσουμε τα όρια του θεμιτού και της αλήθειας; Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας που επιμένουν να αρνούνται τα οφθαλμοφανή; Αυτό το βιβλίο μας βοηθά να κατανοήσουμε το λεξιλόγιο των παιδιών (που διαφέρει πολύ από τη μια ηλικία στην άλλη), να συνειδητοποιήσουμε το νόημα του ψέματός τους, να το αντιμετωπίσουμε κατάλληλα και να τα μάθουμε να είναι ειλικρινή, ανοιχτά, αυθεντικά. Τα ψέματα των γονιών. Η συμπεριφορά που βασίζεται στην υποκρισία. Μικροί ψεύτες. Τα πρώτα ψέματα των παιδιών: από 2 ως 5 ετών. Η τέχνη της εξαπάτησης. Όταν μαθαίνουν να λένε ψέματα: από 6 ως 10 ετών. Μικροί φαφλατάδες. Η ευχαρίστηση ν’ αραδιάζεις χοντρές ψευτιές: από τα 10 ως την εφηβεία. Τι να κάνουμε αν ανακαλύψουμε την αλήθεια; Αντιδράσεις που πρέπει να αποφεύγουμε, φράσεις χωρίς αποτέλεσμα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Nessia Laniado (Συγγραφέας)

Η Νέσια Λανιάντο είναι δημοσιογράφος, σπούδασε φιλοσοφία και ψυχολογία και έχει ειδίκευση στην ιστορία της γαστρονομίας. Διετέλεσε διευθύντρια των περιοδικών "Donna e Mamma" και "Insieme", καθώς και αρχισυντάκτρια του περιοδικού "Nuova Cucina".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Gianfilippo Petra (Συγγραφέας)

Ο Τζιανφίλιππο Πιέτρα είναι δημοσιογράφος με ειδικότητα στα lifestyle, επικοινωνία, έθιμα, τροφή και διατροφή, ανθρωπολογία. Έχει εργαστεί στην Ιταλία και στις ΗΠΑ. Έχει εκδόσει αρκετά βιβλία στις Εκδόσεις red, μεταξύ των οποίων τα "Alimenti super della salute" και "Rubabandiera e ditri giochi classici".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αφροδίτη Σπηλιάδου (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
145
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.244 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση