Τα παραμύθια του Οσελότου
zoom in

Ο μικρός οσελότος φέρνει στο ελληνικό παιδικό αναγνωστικό κοινό τον πρώτο τόμο με παραμύθια. Είκοσι σύγχρονοι Έλληνες παραμυθάδες ζωντανεύουν με την πένα τους τις περιπέτειές του και έξι εικονογράφοι δίνουν χρώμα με τα πινέλα τους στις σκηνές που ονειρεύεται ο μικρός οσελότος, καθώς ταξιδεύει σε φανταστικούς τόπους, παίρνει μαθήματα αγάπης, αλληλεγγύης, σεβασμού και ανθρωπιάς, ανακαλύπτοντας έτσι τον εαυτό του και τον κόσμο. Μία φρέσκια συλλογή παραμυθιών για παιδιά 3-5, 5-8 και 8-12 χρονών.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου (Συγγραφέας)

H Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και έχει μεσσηνιακή και μανιάτικη καταγωγή. Μαθήτευσε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Σπούδασε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου και Πτυχίου Αρμονίας της Μουσικής. Ως πιανίστρια έχει συνοδέψει χορωδίες, συναυλίες μουσικής δωματίου, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Το 2009 έλαβε τον τίτλο "Artist of the Year" από την International Art Society and Academy στην κατηγορία διηγήματος. Κείμενά της έχουν βραβευτεί από την UNESCO, το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Όμιλο Ζαλώνη/Ξάστερον, το Λογοτεχνικό Περιοδικό "Κελαίνω", τον Σύλλογο Βιβλιόφιλων Έδεσσας, το Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας και τη Λογοτεχνική Επιτροπή "Στέλιος Ξεφλούδας". Έχει συνεργαστεί με τα έντυπα "Voyager", "ΒημαDonna", "Ραδιοτηλεόραση", "Metropolis", "Γλωσσίτσες" κ.ά. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της Αστικής Πολιτιστικής Εταιρείας "la Melena del Huachinango". Κείμενά της έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχουν ανέβει σε θεατρικές παραστάσεις στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Θέατρο Αργώ, στην Παραμυθοχώρα κ.ά. Βιβλία της που κυκλοφορούν: "Στην Αριθμούπολη" και "Τα Κοινόχρηστα" (Εκδόσεις Καστανιώτη), "Σιγά τ΄ αυγά ...κι είναι και κόκκινα" και "Kidy & Φανούρης" (Εκδόσεις Otherwise), "Το Καλοκαίρι του Ευκλείδη", "Όταν είναι Χριστούγεννα" και "Τί είναι τα Χριστούγεννα"; (Εκδόσεις Οσελότος), "Μαγειρεύοντας μ΄ ένα Ψάρι", "Κατσαριδολογίες", "Τυρολόγιον" και "Για να πεις τα κάλαντα" (Εκδόσεις Ίτανος), "Σταγόνες" (Εκδόσεις Άπαρσις), "Ιστορίες Γάμου" (Εκδόσεις Εντύποις), "Colorific Greece", (Εκδόσεις Αστερόπη). Έχει συμμετάσχει στις συλλογικές εκδόσεις: Τα "Κείμενα" (Εκδόσεις Βιβλιόφιλων Έδεσσας), "Επιστροφή στο χωριό" (Εκδόσεις Α/συνέχεια), "Λογοτεχνικό Μπιστρό ΄09-΄10" (Εκδόσεις Literary Bistro), "Τα παραμύθια του Οσελότου" (Εκδόσεις Οσελότος), "Ιστορίες Βιβλίων" (Εκδόσεις Καστανιώτη).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλσα Παντοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άβα Ρόζου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ντιάνα Νασιοπούλου - Παπαγεωργίου

Ντιάνα Νασιοπούλου - Παπαγεωργίου (Συγγραφέας)

Η Ντιάνα Νασιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Εικονογραφεί η ίδια τα βιβλία της, "ταξιδεύει" ζωγραφίζοντας και ονειρεύεται γράφοντας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιούλα Ιωάννου - Πατσαλίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτηρία Γεωργοτά (Συγγραφέας)

Η Σωτηρία Γεωργοτά γεννήθηκε το 1970 στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος νηπιαγωγός του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ιστορική δημογραφία του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας. Ζει μόνιμα στην Κέρκυρα και εργάζεται ως νηπιαγωγός σε δημόσια σχολεία. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί στα τετράδια Ιστορικής Δημογραφίας 2 και 3 του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ακόμη έχει συμμετάσχει με ανακοίνωσή της για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων. Διαχειρίζεται το ιστολόγιο "Μαθαίνω στο Νηπιαγωγείο" όπου αναρτεί προσωπικές της δουλειές σχετικές με το νηπιαγωγείο, όπως παραμύθια, διαθεματικά προγράμματα εργασίας και γιορτές του νηπιαγωγείου που έγραψε ή διασκεύασε η ίδια. Είναι υποστηρήκτρια της Greenpeace από το 2009.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Σταδάς (Συγγραφέας)

O Διονύσης Μαζίτσος, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Δημήτρης Σταδάς ή el tonto, γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1978 στην Αθήνα. Η συγγραφική του δραστηριότητα ξεκίνησε από τα πολύ νεανικά του χρόνια. Το 1991 βραβεύτηκε από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" για την συμμετοχή του στην συγγραφική ομάδα της παιδικής εφημερίδας "Μαίρη Πόπινς". Το 1994 τελείωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο έχοντας ως καθηγητή μουσικής, τον μουσικό Δημήτρη Χατζή και καθηγήτρια ζωγραφικής τη ζωγράφο κυρία Παπαγεωργίου. Την ίδια χρονιά βραβεύεται για τα ζωγραφικά του έργα σε σχολικό διαγωνισμό, ενώ παράλληλα λαμβάνει μέρος στην ερασιτεχνική θεατρική παράσταση "Ματωμένος γάμος" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Τότε εμπνεύστηκε και έγραψε το θεατρικό έργο "Το φάντασμα". Το 1996 αποφοίτησε από το 1ο Τεχνικό Λύκειο Φιλαδέλφειας. Το 1998 εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.Το 2001 σκιτσάρει μια σειρά γελοιογραφιών με θέμα το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου και τον πόλεμο που ακολούθησε. Αργότερα την ίδια χρονιά συνεργάζεται με το περιοδικό "ΕΝΝΕΑΔΑ" ως σκιτσογράφος. To 2000-2001 και το 2003 παρακολουθεί σεμινάρια θεάτρου στη δραματική σχολή "ΙΑΣΜΟΣ". Το 2003 αφού ξαναέγραψε "Το φάντασμα", με καινούριες σκηνές, βραβεύτηκε με έπαινο στον 22ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το ψευδώνυμο "Δημήτρης Σταδάς". Το 2004 με 2007 συμμετείχε ενεργά σε διάφορους πανελλαδικούς και μη, ζωγραφικούς και συγγραφικούς διαγωνισμούς. Το 2006 τελείωσε το ΙΕΚ Μεταμόρφωσης. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με μικρά διηγήματα με γενικό τίτλο "Τα μεζεδάκια" από τις εκδόσεις Οσελότος. Από το 2001 και μετά εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού ως εποχικός υπάλληλος, και από το 2011 ως μόνιμος υπάλληλος. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων και μέχρι σήμερα, δεν έχει σταματήσει να γράφει και να ζωγραφίζει..
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τίνα Βαρουχάκη (Συγγραφέας)

Η Τίνα Βαρουχάκη γεννήθηκε στον Πειραιά. Το 2005 υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο: "Μαζική κουλτούρα και σύγχρονο λαϊκό τραγούδι 1974-2000" στο Tμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης, είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (1996), Κλασικής Κιθάρας (2003, με καθηγητή τον Π. Δεληγιάννη) και Δημοσιογραφίας, από ιδιωτική σχολή (1997). Εργάζεται στον δημόσιο τομέα και συνεργάζεται με το μουσικό διαδικτυακό περιοδικό "TAR - με αφορμή την κιθάρα" (www.tar.gr). To 2015 εξέδωσε το παιδικό βιβλίο "Το Αβγό που δεν ήθελε να το βάψουν" (εκδόσεις Οσελότος). Την ίδια χρονιά, από τον εν λόγω εκδοτικό οίκο, κυκλοφόρησε το χιουμοριστικό βιβλίο για ενήλικες "Γάμος Παροιμιώδης ή οι παροιμίες αλλιώς". Τα έτη 2012 και 2013 συμμετείχε στους συλλογικούς τόμους "Τα παραμύθια του Οσελότου", I και ΙΙ. Έχει βραβευτεί με 1ο και 2ο βραβείο για δύο παραμύθια της, με τα οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό "InterArtia 2011"
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Γιαννάκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Γιαννάκη γεννήθηκε και ζει στην Παιανία. Ασχολείται με τα ναυτιλιακά. Από μικρή της άρεσε να γράφει παραμύθια - στην αρχή τα διάβαζε στον μικρό της αδερφό, στη συνέχεια στους φίλους της και τώρα με χαρά τα μοιράζεται με το αναγνωστικό κοινό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτηρούλα Γονατά - Μουστάκη (Συγγραφέας)

Η Σωτηρούλα Γονατά - Μουστάκη είναι συγγραφέας, μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Ελλάδος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Ευφημίας "Το Φανάρι". Έχει εκδώσει εφτά βιβλία και έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, την UNESCO, καθώς και τοπικούς φορείς της Κεφαλονιάς, όπου και ζει.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Λαμπιδώνης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Λαμπιδώνης γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη. Έχει σπουδάσει Νομικά και στη συνέχεια Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Αμυντική Πολιτική. Γράφει ποίηση για παιδιά με αφορμή την κόρη του Μαρία Νεφέλη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλενα Λιάτου (Συγγραφέας)

Η Έλενα Λιάτου είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας, εικονογράφος. Έχουν εκδοθεί παιδικά έργα της και ποιητικές συλλογές, ύστερα από βραβεύσεις. Είναι μέλος του κύκλου ελληνικού παιδικού βιβλίου, της Γ.Λ.Σ, της Π.Ε.Λ, του Κυπριακού Συνδέσμου παιδικού βιβλίου και του Δικτύου "Διαβάζω για τους άλλους". Έχει παρακολουθήσει "Σεμινάριο Ηχογράφησης" και ηχογραφεί παραμύθια και βιβλία για παιδιά με προβλήματα όρασης. Πήρε μέρος σε έρευνες του κοινωνιολόγου Δ. Ζερβού, οι οποίες έχουν εκδοθεί και χρησιμοποιούνται σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Συμμετέχει σε παρουσιάσεις σε Δημοτικές βιβλιοθήκες, φεστιβάλ, τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές εκπομπές συμβάλλοντας στην προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας. Παρακολούθησε στη "Σχολή Πατάκη" "Τμήμα Δημιουργικής Γραφής", στο "Ελεύθερο Πανεπιστήμιο" "Μαθήματα Λόγου για παιδιά και εφήβους" και πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων και το "εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Βόλου" με καθηγητή τον Δ. Λεϊμονή, το 2016-2017 και 2017-2018. Επίσης έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών Συνεδρίων. Πρόσφατα συμμετείχε με υποτροφία στο 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο της IΒΒΥ, Αθήνα 2018. Είναι μέλος κριτικής Επιτροπής Λογοτεχνικών διαγωνισμών του Λογοτεχνικού περιοδικού "Κέφαλος". Γράφει παιδικό θέατρο, οργανώνοντας παραστάσεις ύστερα από σπουδές στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο "Σχολικό Θέατρο". Αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά-λογοτεχνικά περιοδικά. Συγκεκριμένα αρθρογραφεί στο περιοδικό "Παράθυρο στην εκπαίδευση", εκδόσεις Ωρίων και στο περιοδικό "Πνοές λόγου και τέχνης", στο "lamvosart" και "Επίλλυον". Συνεργάζεται με εκδόσεις Σμυρνιωτάκη, Εντύποις, Ωρίωνας, Δυάς, Οσελότος, Φυλάτος, Νοσταλγία, Ρουμελιώτη, Διάνυσμα, Πνοές Λόγου και τον κύκλο ελληνικού παιδικού βιβλίου, που κυκλοφόρησε το συλλογικό έργο "Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο" για φιλανθρωπικό σκοπό. Στον συγκεκριμένο τόμο συνεργάστηκε με αξιόλογα ονόματα, όπως Α. Βαρελλά, Ε. Τριβιζάς, Β. Ηλιόπουλος, Χ. Μπουλώτης, Λ. Πέτροβιτς κ.ά. Έχουν εκδοθεί 30 βιβλία της, ατομικά και συλλογικά. Είναι υπό έκδοση 3 ακόμη. Πολλά από αυτά βρέθηκαν υποψήφια για τα βραβεία Public στην κατηγορία Παιδική Λογοτεχνία. Επίσης, παρουσιάζει την παιδική εκπομπή "Ο Παραμυθόκοσμος της Έλενας" στο ραδιόφωνο Λογοτεχνικό Βήμα. Ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών ξαναγίνεται παιδί και με της φαντασίας τα φτερά υπόσχεται στους μικρούς φίλους ταξίδια μακρινά! Ταξίδια ονειρεμένα!
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Μιχαλόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και από πολύ μικρή ηλικία αφιερώθηκε στη γραφή και την αφήγηση ιστοριών. Έχει γράψει πεζά, ποιήματα, θεατρικά και σενάρια ταινιών μικρού μήκους. Διατηρεί στήλη στο deity.gr.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλεξία Ορφανού (Συγγραφέας)

Η Αλεξία Ορφανού ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι ιστορικός της εκπαίδευσης. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Σταντάλ Γκρενόμπλ ΙΙΙ και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Αναγορεύτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το ερευνητικό της έργο εστιάζεται στην Ιστορία της Εκπαίδευσης. Γράφει παραμύθια με ήρωες τον Κίμωνα Κύκλο και τον Τηλέμαχο Τετράγωνο. Το 2012 συμμετείχε στον συλλογικό τόμο "Τα παραμύθια του οσελότου Ι" με το παραμύθι της "Ο Κίμωνας Κύκλος και το δελφίνι που μιλούσε". Και τo 2013 συμμετείχε στον συλλογικό τόμο "Τα παραμύθια του οσελότου II" με το παραμύθι της "Ο Κίμωνας Κύκλος στο μαγικό Φρουτονησί". Το 2015 κυκλοφορεί "Ο Τηλέμαχος Τετράγωνος και ο Πολυκράτης που φοβόταν να είναι ευτυχισμένος", το πρώτο της παραμύθι σε αυτόνομο βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Ι. Τάνου (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Ι. Τάνου ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στην ειδική αγωγή και στην εκπαιδευτική ψυχολογία. Γράφει παραμύθια και μυθιστορήματα για παιδιά και ενήλικες, με κεντρικά θέματα τη ζωοφιλία, το περιβάλλον και τη διαφορετικότητα, προσεγγίζοντας την πραγματικότητα με ευαισθησία και σουρεαλισμό. Υπάρχουν στο ενεργητικό της δύο εκδόσεις σε δύο συλλογικούς τόμους "Τα παραμύθια του Οσελότου", από τον εκδοτικό οίκο "Οσελότος".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
216
Διαστάσεις:
22x23
Βάρος:
1 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση